Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Νοε-2019 15:42

  ΕΕ: H Eπιτροπή χαιρετίζει την απόφαση του ΔΕΕ για το κράτος δικαίου στην Πολωνία

  ΕΕ: H Eπιτροπή χαιρετίζει την απόφαση του ΔΕΕ για το κράτος δικαίου στην Πολωνία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ ότι οι αλλαγές στο δικαστικό σύστημα της Πολωνίας σε σχέση με την ηλικία συνταξιοδότησης των δικαστών είναι "αντίθετες με το ευρωπαϊκό δίκαιο", χαιρέτισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

  Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, "πρόκειται για μια σημαντική απόφαση που υποστηρίζει την ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας στην Πολωνία και όχι μόνο, καθώς και την καταπολέμηση των διακρίσεων σχετικά με το φύλο".

  Κληθείσα να σχολιάσει την απάντηση της πολωνικής κυβέρνησης ότι οι παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν ήδη ληφθεί υπόψη και τα ζητήματα έχουν επιλυθεί, η εκπρόσωπος της Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα σχολίασε ότι η "εξισορρόπηση" των ορίων συνταξιοδότησης είναι "καλοδεχούμενη αλλαγή", ωστόσο, σημείωσε ότι παραμένουν "εκκρεμή ζητήματα". Αυτά, εξήγησε, αφορούν τη μη πρόβλεψη ενός "μηχανισμού επανόρθωσης" για τους δικαστές που επηρεάστηκαν από αυτά τα μέτρα, προτού γίνουν οι εν λόγω αλλαγές.

  "Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την πολωνική κυβέρνηση και να συνεχίσουμε τις συζητήσεις για την επίλυση όλων των εκκρεμών ζητημάτων που σχετίζονται με το κράτος δικαίου στην Πολωνία στο πλαίσιο της τρέχουσας διαδικασίας του άρθρου 7", καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής, ενώ η Μ. Αντρέεβα πρόσθεσε ότι εναπόκειται στην πολωνική κυβέρνηση να συμμορφωθεί με όλα τα σημεία της απόφασης του Δικαστηρίου.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ