Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Νοε-2019 12:05

  Η Γαλλία θα εφαρμόσει ποσοστώσεις στους εργαζόμενους μετανάστες

  Η Γαλλία θα εφαρμόσει ποσοστώσεις στους εργαζόμενους μετανάστες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Γαλλία θα θέσει για πρώτη φορά όρια για τον αριθμό των εργαζόμενων μεταναστών  που προέρχονται από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Εργασίας Muriel Penicaud την Τρίτη, ένα μέτρο που επιδιώκεται από τα δεξιά κόμματα της χώρας όπως αναφέρει το Reuters.

  Μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι BFM TV, η υπουργός είπε ότι αυτές οι ποσοστώσεις θα καθοριστούν το επόμενο καλοκαίρι, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα καταρτίσει κατάλογο σχετικών επαγγελμάτων που θα καλύπτονται από τις ποσοστώσεις αυτές.

  Ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας, κ. Edouard Philippe, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι δεν αντιτίθεται στην καθιέρωση ποσοστώσεων για μετανάστες, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να λάβει υπόψη τις ανησυχίες των ψηφοφόρων σχετικά με τη μετανάστευση.

  "Η προτεραιότητά μας είναι να βοηθήσουμε τους Γάλλους να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας. Ύστερα θα καλωσορίσουμε τους πρόσφυγες προσφέροντάς τους τη δυνατότητα εξεύρεσης εργασίας ", είπε η Penicaud και πρόσθεσε "Εάν υπάρξουν περαιτέρω ανάγκες, προς όφελος της χώρας και των εταιρειών, θα φέρουμε το ανθρώπινο δυναμικό που χρειαζόμαστε, ανάλογα με το επάγγελμά τους και τα προσόντα τους".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ