Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 04-Νοε-2019 22:31

  Logan: Ανοικτή η Fed να κάνει προσαρμογές στις πράξεις ανοικτής αγοράς

  Logan: Ανοικτή η Fed να κάνει προσαρμογές στις πράξεις ανοικτής αγοράς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Federal Reserve είναι ανοικτή να κάνει προσαρμογές στο πρόγραμμα που δρομολόγησε τον προηγούμενο μήνα για να καταπολεμήσει την αυξημένη μεταβλητότητα στις αγορές βραχυπρόθεσμου δανεισμού, δήλωσε η Lori Logan, ανώτερος αντιπρόεδρος της New York Fed όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

  Η Fed ξεκίνησε να αγοράζει $60 δισ. το μήνα σε έντοκα γραμμάτια, ενισχύοντας τον ισολογισμό της, και μέχρι σήμερα η παρέμβαση αυτή εξελίσσεται ομαλά, ανέφερε η Logan σε ομιλία της στους βασικούς διαπραγματευτές.

  Η Fed περιμένει ότι θα είναι σε θέση να διατηρήσει το τρέχον ύψος των αγορών "για κάποιο χρονικό διάστημα", πρόσθεσε, ενώ διευκρίνισε ότι η κεντρική τράπεζα είναι επίσης "προετοιμασμένη να προσαρμόσει το ρυθμό [των αγορών] και άλλες παραμέτρους ανάλογα με τις ανάγκες".

  Η Fed είναι επίσης πρόθυμη να αυξήσει το μέγεθος στις συμφωνίες επαναγοράς (repo) καθώς θα πηγαίνει προς το τέλος του έτος. "Θα παρακολουθούμε τις συνθήκες προσεκτικά και θα προετοιμαστούμε να προσαρμόσουμε τις πράξεις ανοικτής αγοράς ανάλογα με τις ανάγκες", ανέφερε η Logan.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ