Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 04-Νοε-2019 18:45

  Η Βρετανία μείωσε το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής από "σοβαρό" σε "σημαντικό"

  Η Βρετανία μείωσε το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής από "σοβαρό" σε "σημαντικό"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Βρετανία άλλαξε σήμερα το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής στη χώρα από "σοβαρό" σε "σημαντικό", το χαμηλότερο επίπεδο τα τελευταία πέντε και πλέον χρόνια.

  Η μείωση από το δεύτερο στο τρίτο επίπεδο σημαίνει ότι ο κίνδυνος μιας επίθεσης θεωρείται πιθανός και όχι "πολύ πιθανός", βάσει των εκτιμήσεων του Κοινού Κέντρου Ανάλυσης Τρομοκρατίας της Βρετανίας (JTAC).

  "Η μείωση στο "σημαντικό" που καταδεικνύει τις θετικές εξελίξεις στον περιορισμό της τρομοκρατικής απειλής, σημαίνει, ωστόσο, ότι μια επίθεση είναι πιθανή" επισήμανε, σε μια ανακοίνωση, ο Νιλ Μπάσου, ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βρετανικής αστυνομίας.

  Σύμφωνα με τον Βρετανό αξιωματικό, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία διεξήγαγε 800 έρευνες και απέτρεψε 24 σχεδιαζόμενες επιθέσεις μετά την επίθεση στο Ουέστμινστερ, δίπλα στο βρετανικό κοινοβούλιο, τον Μάρτιο του 2017.

  Ο Μπάσου υπογράμμισε ότι παραμένει καθοριστικό όλοι οι Βρετανοί "να παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο επιφυλακής".

  "Η εορταστική περίοδος (Χριστούγεννα) έρχεται και σε συνδυασμό με τις εκλογές, οι πόλεις μας θα είναι εξαιρετικά δραστήριες" συμπλήρωσε ο ίδιος.

  "Παρά τη μείωση του επιπέδου συναγερμού, η τρομοκρατία παραμένει μία από τις αμεσότερες απειλές για την εσωτερική ασφάλειά μας", προειδοποίησε από την πλευρά της η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ