Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 04-Νοε-2019 11:00

  Φιλιππίνες: Αγορά 16 αεροσκαφών Airbus Α330 από την αεροπορική εταιρία Cebu Air Inc

  Φιλιππίνες: Αγορά 16 αεροσκαφών Airbus Α330 από την αεροπορική εταιρία Cebu Air Inc
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αεροπορική εταιρία Cebu Air Inc ολοκλήρωσε την αγορά 16 αεροσκαφών Airbus Α330 οικονομικής αξίας 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε τιμές καταλόγου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία.

  Η αναφερόμενη εταιρία χαμηλού οικονομικού κόστους, διαθέτει έναν στόλο 74 αεροσκαφών, κυρίως Α320 υπό την εμπορική ταυτότητα Cebu Pacific, ενώ σταδιακά αγοράζει μεγαλύτερα αεροσκάφη με πιο οικονομική κατανάλωση καυσίμων, παρά των περιορισμένο αριθμό θέσεων υποδοχής αεροσκαφών στην κεντρική πίστα του αεροδρομίου της πρωτεύουσας των Φιλιππίνων.

  Τα 16 νέα αεροσκάφη θα παραδοθούν μεταξύ του 2021 και του 2024, ενώ θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του πτητικού προγράμματος της εταιρίας στο εσωτερικό των Φιλιππίνων, στην Ασία, στην Αυστραλία, αλλά και στην Μέση Ανατολή, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας.

  Το Reuters είχε πρώτο αναφέρει τον περασμένο Μάιο ότι η Cebu Air ήταν κοντά στην αγορά αεροσκαφών Α330neo ή Boeing 787.

  Τον Ιούνιο η αναφερόμενη αεροπορική εταιρία υπέγραψε ένα μνημόνιο κατανόησης (MoU) για την αγορά των 16 αεροσκαφών από την Airbus, 10 A321XLR και έξι A320 neo, οικονομικής αξίας περίπου 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στην διάρκεια της Αεροπορικής Έκθεσης του Παρισιού.

  Τα νέα αεροσκάφη μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου, αλλά και της εκπομπές ρύπων ανά θέση επιβάτη, ενώ θα αυξήσουν την διαθεσιμότητα επιβατικών θέσεων της εταιρίας τόσο στην κεντρική πίστα του αεροδρομίου της Μανίλας, όσο και σε άλλες πόλεις της Ασίας.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ