Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Νοε-2019 10:34

  Danske Bank: Αυξήθηκαν 23% τα καθαρά κέρδη τριμήνου

  Danske Bank: Αυξήθηκαν 23% τα καθαρά κέρδη τριμήνου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Danske Bank ανακοίνωσε αύξηση 23% στα καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου εξαιτίας του χαμηλότερου κόστους, αλλά προειδοποίησε ότι τώρα αναμένει ότι τα καθαρά κέρδη για το έτος θα διαμορφωθούν στο χαμηλότερο εύρος των προσδοκιών της.

  Η τράπεζα ερευνάται από τις αρχές της Εσθονίας, της Δανίας, της Γαλλίας και των ΗΠΑ αναφορικά με κατηγορίες ότι περίπου 230 δισ. δολάρια σε "ύποπτα" κεφάλαια από τη Ρωσία και από άλλες πρώην Σοβιετικές χώρες, εισήλθαν στην Ευρώπη μέσω του μικρού της υποκαταστήματος στην Εσθονία.

  Δήλωσε ότι παραμένει σε διάλογο με διάφορες διεθνείς αρχές αλλά το timing της ολοκλήρωσης και του αποτελέσματος των ερευνών, είναι αβέβαιο.

  Τα κέρδη τριμήνου της τράπεζας διαμορφώθηκαν στα 2,81δις. κορόνες (420 εκατ. δολάρια), σε σχέση με τα 2,29 δισ. κορόνες πριν από ένα χρόνο.

  Η δανέζικη τράπεζα αναμενόταν να εμφανίσει καθαρά κέρδη 2,91 δισ. κορόνες. Τα καθαρά έσοδα από τόκους μειώθηκαν στα 5,45 δισ. κορόνες από τα 5,85 δισ. κορόνες.

  Επαναδιατύπωσε ότι για το σύνολο της χρήσης αναμένει κέρδη 13-15 δισ. κορόνων αλλά προς το χαμηλότερο εύρος αυτής της εκτίμησης.

  Ο βασικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας παρέμεινε αμετάβλητος στο 16,4% στο τέλος τριμήνου σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ