Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 31-Οκτ-2019 09:58

  Επίσημο πράσινο φως από Fiat - Peugeot για τη συγχώνευση

  Επίσημο πράσινο φως από Fiat - Peugeot για τη συγχώνευση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα Διοικητικά Συμβούλια της ιταλικής Fiat Chrysler και της γαλλικής PSA Peugeot έδωσαν το πράσινο φως για να προχωρήσει η συγχώνευση των δύο εταιρειών που θα οδηγήσει στη δημιουργία της τέταρτης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως με αξία περίπου 50 δισ. δολ.

  Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν σήμερα και επίσημα ότι συμφώνησαν "να δουλέψουν στην κατεύθυνση της πλήρης ενοποίησης των αντίστοιχων δραστηριοτήτων τους δια συγχωνεύσεως κατά 50/50".

  Ο John Elkann, πρόεδρος της Fiat Chrysler, θα αναλάβει τη θέση του προέδρου στη νέα εταιρεία, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Peugeot, Carlos Tavares θα είναι CEO με αρχική θητεία τα πέντε χρόνια.

  Οι δύο εταιρείες, που μαζί κατασκεύασαν περίπου 8,7 εκατ. οχήματα το περασμένο έτος, ανακοίνωσαν ότι περιμένουν να δημιουργήσουν ετήσιες συνέργειες αξίας 3,7 δισ. ευρώ με την πλήρη ενοποίηση των δραστηριοτήτων τους.

  Οι αυτοκινητοβιομηχανίες εκτιμούν ότι θα είναι σε θέση να πετύχουν το 80% της προβλεπόμενης εξοικονόμησης πόρων μετά από τέσσερα χρόνια, ενώ θα καταγράψουν έκτακτες δαπάνες ύψους 2,8 δισ. ευρώ. Οι εκτιμήσεις αυτές δεν βασίζονται στο κλείσιμο εργοστασίων.

  Η έδρα της νέας εταιρείας θα είναι στην Ολλανδία, ενώ θα έχει επιχειρησιακά γραφεία σε ΗΠΑ, Ιταλία και Γαλλία. Οι μετοχές της θα διαπραγματεύονται σε Νέα Υόρκη, Μιλάνο και Παρίσι.

  Το Δ.Σ. της νέας εταιρείας θα έχει 11 μέλη, πέντε από την κάθε εταιρεία και τον Carlos Tavares.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ