Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 30-Οκτ-2019 23:27

  Starbucks: Αύξηση εσόδων και κερδών το δ΄ τρίμηνο

  Starbucks: Αύξηση εσόδων και κερδών το δ΄ τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αύξηση των οικονομικών της μεγεθών εμφάνισε το δ’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης η αλυσίδα Starbucks, που ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης στη Wall Street.

  Τα καθαρά κέρδη τριμήνου της εταιρείας ανήλθαν στα 802,9 εκατ. δολάρια ή 67 σεντς ανά μετοχή έναντι 755,8 εκατ. δολαρίων ή 56 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 70 σεντς ανά μετοχή.

  Το ίδιο διάστημα, τα έσοδα της Starbucks ανήλθαν στα 6,75 δισ. δολάρια από 6,3 δισ. δολάρια που ήταν το αντίστοιχο δ’ τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης. Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της FactSet ανέμεναν κέρδη 70 σεντς ανά μετοχή και έσοδα ύψους 6,68 δισ. δολαρίων.

  Οι πωλήσεις ιδίων καταστημάτων παγκοσμίως σημείωσαν άνοδο 5% το δ΄ τρίμηνο.

  "Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον ισχυρό φίνις της χρήσης 2019, καθώς διατηρήσαμε τη θετική δυναμική σε κάθε επιχειρηματικό τομέα", ανέφερε σε δήλωσή του ο Kevin Johnson, πρόεδρος και CEO της Starbucks. "Οι συγκρίσιμες πωλήσεις στις ΗΠΑ παρουσίασαν αύξηση 6% κατά το τέταρτο τρίμηνο, ενώ οι αντίστοιχες πωλήσεις στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 5%. Η ισχυρή επίδοση καθ’ όλη τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2019 μας κάνει σίγουρους ότι θα συνεχίσουμε δυναμικά και το 2020".

  Η Starbucks αναμένει ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη για το σύνολο της χρήσης θα διαμορφωθούν στα 3 έως 3,05 δολ. ανά μετοχή, τη στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη ανά μετοχή ύψους 3,07 δολαρίων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ