Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 30-Οκτ-2019 19:20

  Οι ΗΠΑ εξετάζουν την έκδοση 50ετούς ομολόγου

  Οι ΗΠΑ εξετάζουν την έκδοση 50ετούς ομολόγου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν για πρώτη φορά στην έκδοση κρατικού ομολόγου μεγαλύτερης διάρκειας ωρίμανσης και ειδικότερα διάρκειας 50 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών. Σημειώνεται ότι επί του παρόντος το μεγαλύτερης διάρκειας ομόλογο των ΗΠΑ είναι 30 ετών.

  Ειδικότερα, όπως αναφέρει το CNBC, το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ σύμφωνα με την ανακοίνωσή του εξετάζει το ενδεχόμενο διεύρυνσης της τρέχουσας γκάμας ομολόγων που εκδίδει, με την προσθήκη ενός ομολόγου 20ετούς διάρκειας, ενός ακόμη 50ετούς διάρκειας καθώς και ενός εντόκου γραμματίου 12μηνης διάρκειας με κυμαινόμενο επιτόκιο συνδεδεμένο με το εξασφαλισμένο επιτόκιο ημερήσιας χρηματοδότησης (Secured Overnight Financing Rate).

  "Το Υπουργείο Οικονομικών υιοθετεί μια προληπτική προσέγγιση για την προετοιμασία έναντι ενδεχόμενων μελλοντικών χρηματοδοτικών αναγκών", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, χωρίς ωστόσο να δίνει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις νέες εκδόσεις.

  Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, είχε δηλώσει στο CNBC ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να προχωρήσει στην έκδοση 50ετούς ομολόγου μέσα στο επόμενο έτος, καθώς η Ουάσιγκτον αναζητά φθηνότερους και πιο μακροπρόθεσμους τρόπους χρηματοδότησης του αυξανόμενου χρέους της. Σημειώνεται ότι το ομοσπονδιακό έλλειμμα αυξήθηκε κατά 26% το 2019, φτάνοντας στα 984 δισ. δολάρια, που είναι το υψηλότερο της τελευταίας επταετίας.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από 12 άλλες χώρες έχουν εκδώσει ομόλογα διάρκειας από 40 έως 100 έτη, μεταξύ των οποίων ο Καναδάς, το Βέλγιο και η Ιρλανδία.

  Εξάλλου, στο παρελθόν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είχε δηλώσει ότι η χώρα πρέπει να "αναχρηματοδοτήσει” το χρέος της. Σημειώνεται ότι το χρέος των ΗΠΑ ανέρχεται σε 22,5 τρισ. δολάρια, εκ των οποίων τα 16,7 τρισ. δολάρια βρίσκονται στα χέρια επενδυτών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ