Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 30-Οκτ-2019 17:16

  Στροφή Ζάεφ: Θα εφαρμόσουμε πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών

  Στροφή Ζάεφ: Θα εφαρμόσουμε πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στροφή 180 μοιρών, μετά τις δηλώσεις του την Τρίτη για "πάγωμα" της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών, πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, όπως αναφέρει, στην αγγλόφωνη έκδοσή της, η εφημερίδα της χώρας του, Republika.

  Ο κ. Ζάεφ ανέφερε σήμερα ότι η κυβέρνησή του θα εφαρμόσει πλήρως την Συμφωνία των Πρεσπών, μετά τις προειδοποιήσεις της Αθήνας ότι η μη εφαρμογή της συμφωνίας θα ενισχύσει τις αντιστάσεις εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ενταξιακή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας και ενδεχομένως να οδηγήσει σε νέο ελληνικό βέτο.

  "Θα προχωρήσουμε οπωσδήποτε στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Τα κεφάλαια που αφορούν την ΕΕ είναι μέρος της. Εργαζόμαστε επάνω στις αντιρρήσεις που έχει η ελληνική πλευρά, καθώς και σε ζητήματα που έχουμε σημειώσει εμείς ως προβλήματα. Αναμένουμε ότι και η ελληνική πλευρά θα λάβει συγκεκριμένα μέτρα, βασικά σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στη σήμανση των δρόμων. Στόχος είναι να στείλουμε ένα αδιάψευστο μήνυμα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να εφαρμοστεί στην ολότητά της, καθώς οδηγεί σε στρατηγικές εταιρικές σχέσεις, μας κερδίσει έναν νέο φίλο, τον νότιο γείτονά μας και ανοίγει νέες προοπτικές", δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.

  Πιεζόμενος, ο Ζόραν Ζάεφ ανέφερε ότι οι χθεσινές δηλώσεις του είχαν ως στόχο να στείλουν ένα μήνυμα στην ΕΕ όσον αφορά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις και όχι να ψυχράνουν τις σχέσεις με την Ελλάδα.

  "Αναθεωρήσαμε το σύνταγμά μας, το νέο όνομά μας χρησιμοποιείται παντού, είναι μέρος της καθημερινότητας στη χώρα μας πλέον. Λυπούμαι που η αντιπολίτευση δεν το χρησιμοποιεί, αυτό στέλνει ένα πολύ σοβαρό μήνυμα ανυπακοής στο σύνταγμα. Εάν αναλάβουν την εξουσία; Αυτό θα φέρει σίγουρα άλλα δύο - τρία βέτο (σ.σ. στην ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ). Ο Θεός να φυλάει να μην συμβεί κάτι τέτοιο", κατέληξε ο κ. Ζάεφ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ