Τετάρτη, 30-Οκτ-2019 13:27

Ερντογάν: Το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων δεν έχει καμία αξία

Την αντίδραση του Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, σε ομιλία του για τον εορτασμό των 96 ετών από την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να τους δώσουν μαθήματα, καθώς είναι μια χώρα με ιστορικό στην δουλεία και στις γενοκτονίες. Πρόσθεσε ότι το ψήφισμα δεν έχει καμία αξία, η Τουρκία δεν το αναγνωρίζει και η τουρκική βουλή δεν θα αφήσει το αφήσει αναπάντητο.

Μέχρι να εξουδετερώσουμε και τον τελευταίο τρομοκράτη

Αναφορικά με τη δημιουργία της ζώνης ασφαλείας στη βόρεια Συρία, ο Τ. Ερντογάν ανέφερε ότι η χώρα του διατηρεί το δικαίωμα διεξαγωγής νέας επιχείρησης κατά των Κούρδων, προσθέτοντας ότι σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο η ζώνη ασφαλείας θα διευρυνθεί. "Θα δώσουμε δραστική απάντηση σε όποια επίθεση προέλθει εκτός της ζώνης ασφαλείας", ανέφερε.

Συμπλήρωσε ότι ο αγώνας της Τουρκίας είναι μακράς διάρκειας και δεν θα σταματήσει μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης.

Ταΐζετε το φίδι

Ο πρόεδρος Ερντογάν έστρεψε τα βέλη του και κατά της Ευρώπης, την οποία κατηγόρησε ότι υποστηρίζει "τρομοκρατικές οργανώσεις”, λόγω της στήριξης προς τους Κούρδους. Απευθυνόμενος προς τους Ευρωπαίους ανέφερε ότι "ταΐζετε με τα χέρια σας το φίδι αλλά αυτό θα σας δαγκώσει”. Πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της τουρκικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία, ο στρατός εξουδετέρωσε "περισσότερους από 900 τρομοκράτες”.