Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 30-Οκτ-2019 12:00

  Ευρωζώνη: Στις 100,8 μονάδες το οικονομικό κλίμα τον Οκτώβριο

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι επιχειρήσεις στην ευρωζώνη έγιναν πιο απαισιόδοξες για τις προοπτικές τους τον Οκτώβριο, σε μια ένδειξη ότι η οικονομία της ευρωζώνης είναι απίθανο να ανακάμψει γρήγορα από την επιβράδυνση.

  Η Κομισιόν ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος υποχώρησε στις 100,8 μονάδες από τις 101,7 μονάδες τον Σεπτέμβριο, και διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2015.

  Η βαθιά απαισιοδοξία μεταξύ των επιχειρήσεων της ευρωζώνης ήταν για άλλη μία φορά η κινητήρια δύναμη, με το κλίμα μεταξύ των μεταποιητικών εταιρειών να διαμορφώνεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2013.

  Οι επιχειρήσεις μεταποίησης έχουν βιώσει απότομη επιβράδυνση της εξωτερικής ζήτησης για τα αγαθά τους, ως αποτέλεσμα του εμπορικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, που έχει οδηγήσει σε μείωση του επιχειρηματικού κλίματος ανά τον κόσμο.

  Το κλίμα επιδεινώθηκε επίσης μεταξύ των εταιρειών λιανικής και παροχής υπηρεσιών, σε μια ένδειξη ότι η επιβράδυνση που έχει κυρίως επηρεάσει τον μεταποιητικό κλάδο τους τελευταίους 18 μήνες, να εξαπλώνεται σε άλλους τομείς της οικονομίας.

  Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα δείχνουν τη γαλλική οικονομική ανάπτυξη υψηλότερα στο τρίμηνο μέχρι τον Σεπτέμβριο, όταν το ΑΕΠ αναπτύχθηκε 0,3% σε τριμηνιαία βάση, όπως και στις δύο προηγούμενες περιόδους.

  Αυτό αποδίδεται κυρίως στην ανάκαμψη στις δαπάνες των νοικοκυριών, και ήρθε παρά την αύξηση των εισαγωγών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ