Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 28-Οκτ-2019 20:54

  Χρηματιστηριακό ντεμπούτο για την Virgin Galactic του Richard Branson

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

   

  Έχουμε μια "απογείωση".

  Η Virgin Galactic Holdings του δισεκατομμυριούχου Richard Branson έγινε η πρώτη εταιρεία διαστημικού τουρισμού που εισήχθη στο χρηματιστήριο καθώς η μετοχή της άρχισε σήμερα να διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

  Η εταιρεία εισήγαγε τις μετοχές της μέσω της συγχώνευσης με την Social Capital Hedosophia, μιας εταιρείας εξαγορών ειδικού σκοπού, που ίδρυσε ο Chamath Palihapitiya. H Social Capital Hedosophia αγόρασε μερίδιο 40% στην Virgin Galactic αντί 800 εκατ. δολαρίων, σε μια συμφωνία που την αποτιμά στα 2,3 δισ. δολάρια. 

  Οι μετοχές της νέας οντότητας που διαπραγματεύονται υπό το σύμβολο SPCE, βρέθηκαν να ενισχύονται 8% στο NYSE.

  Ο CEO, George Whitesides δήλωσε: "Για πρώτη φορά, οποιοσδήποτε θα έχει την ευκαιρία να επενδύσει σε μια εταιρεία διαστημικών ταξιδιών που μεταμορφώνει την αγορά".

  Ο κλάδος των εμπορικών διαστημικών πτήσεων αναμένεται να φτάσει σε αξία τα 2,7 τρισ. δολάρια έως το 2045, σύμφωνα με την Bank of America Merill Lynch. 

  Ξεκινούν οι πτήσεις το 2020

  H Virgin Galactic, την οποία διευθύνει ο πρώην επικεφαλής προσωπικού της NASA, George Whitesides λέει ότι θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις εμπορικές πτήσεις το 2020. Η εταιρεία έχει συγκεντρώσει ήδη 80 εκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις που αντιπροσωπεύουν δυνάμει έσοδα 120 εκατ. εκατομμυρίων δολαρίων από πελάτες όπως ο Leonardo DiCaprio και ο ποπ σταρ Justin Bieber που έχουν πληρώσει έκαστος 250.000 δολάρια για μια υποτροχιακή πτήση διάρκειας 90 λεπτών.

  Η Virgin Galactic έχει επίσης προσελκύσει επενδύσει 20 εκατ. δολαρίων από τη θυγατρική startup του ομίλου Boeing, HorizonX Ventures. Συνεργάζεται επίσης με την εταιρεία αθλητικών ειδών Under Armour για τις στολές των επιβατών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ