Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 25-Οκτ-2019 21:04

  ΗΠΑ: Το μεγαλύτερο έλλειμμα Προϋπολογισμού της επταετίας για το οικονομικό έτος 2019

  ΗΠΑ: Το μεγαλύτερο έλλειμμα Προϋπολογισμού της επταετίας για το οικονομικό έτος 2019
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21.20

  Το μεγαλύτερο έλλειμμά του εδώ και επτά χρόνια κατέγραψε ο Προϋπολογισμός των ΗΠΑ για το οικονομικό έτος 2019, καθώς διαμορφώθηκε λίγο κάτω από το 1 τρισ. δολάρια, λίγο χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, εξαιτίας μιας πρόσφατης αύξησης των φορολογικών εσόδων του κράτους από την εταιρική φορολόγηση.

  Η κυβέρνηση ανέφερε έλλειμμα 984 δισ. δολ. το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου,  αυξημένο κατά 26% σε σχέση με τα 779 δισ. δολ. του περασμένου έτους, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

  Οι εισροές στα κρατικά ταμεία έφτασαν τα 3,4 τρισ. δολ, αυξημένες κατά 4% τον Σεπτέμβριο, ενώ οι ομοσπονδιακές κρατικές δαπάνες αυξήθηκαν επίσης κατά 8%, στα 4,4 τρισ., μεταξύ άλλων στους τομείς της Άμυνας, των πληρωμών τόκων κρατικών ομολόγων και της Yγείας (Medicare).

  O υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin ανέφερε την Παρασκευή ότι η οικονομική ατζέντα του πρόεδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ λειτουργεί με επιτυχία, εστιάζοντας κυρίως στα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση και στους ρυθμούς αύξησης των αποδοχών των εργαζομένων.

  "Προκειμένου να βάλουμε την Αμερική σε ένα πραγματικά βιώσιμο μονοπάτι, πρέπει να ενεργοποιήσουμε προτάσεις όπως το σχέδιο Προϋπολογισμού του Προέδρου για το 2020 - δηλαδή να περικόψουμε τις σπατάλες και τις ανεύθυνες δαπάνες", πρόσθεσε ο κ. Mnuchin σε δήλωσή του η οποία συνόδευε τα τελευταία στοιχεία.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ