Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Οκτ-2019 19:04

  ΕΕ: Η καταπολέμηση των διακρίσεων και η σύνδεση δεξιοτήτων- αγοράς εργασίας απασχόλησαν το Συμβούλιο Απασχόλησης

  ΕΕ: Η καταπολέμηση των διακρίσεων και η σύνδεση δεξιοτήτων- αγοράς εργασίας απασχόλησαν το Συμβούλιο Απασχόλησης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην ενίσχυση της προσπάθειας για την καταπολέμηση των διακρίσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και στην αντιστοιχία των δεξιοτήτων και των αναγκών της αγοράς εργασίας επικεντρώθηκε ο πολιτικός διάλογος στο Συμβούλιο των υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων της ΕΕ (EPSCO) που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λουξεμβούργο.

  Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότης Μηταράκης, ο οποίος στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει επιτελέσει η Ελλάδα στην καταπολέμηση των διακρίσεων τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "η Ελλάδα έχει ενσωματώσει τις Οδηγίες "περί της ίσης μεταχείρισης προσώπων ανεξαρτήτως θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή σεξουαλικού προσανατολισμού αυτών στον τομέα της απασχόλησης και της εργασίας" και "περί μέτρων που διευκολύνουν την άσκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο πλαίσιο της ελεύθερης κυκλοφορίας των εργαζομένων"". Για την κάλυψη των νομοθετικών κενών ανέφερε ότι "η ΕΕ και η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή οφείλουν να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια εξεύρεσης κοινά αποδεκτών λύσεων, ώστε να καταστεί δυνατή η επίτευξη ομοφωνίας και η υιοθέτηση της Οδηγίας περί ίσης μεταχείρισης".

  Τέλος, ο υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στις δράσεις και πρωτοβουλίες του υπουργείου Εργασίας, υπογράμμισε ότι το υπουργείο υποστηρίζει τον αποτελεσματικό μετασχηματισμό της αγοράς εργασίας στην ψηφιακή εποχή και θεωρεί ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν θα πρέπει να αφήσει κανέναν πίσω. Προσέθεσε, επίσης, ότι "η κατάρτιση και η δια βίου μάθηση αποτελούν κλειδί για την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης και της ανταγωνιστικότητας", χαρακτηρίζοντας "ιδιαιτέρως σημαντικό το ρόλο της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης".

  "Με ενδιαφέρον αναμένουμε τις προτάσεις της νέας Επιτροπής αναφορικά με την Ατζέντα Δεξιοτήτων και τους ατομικούς λογαριασμούς μάθησης, individual learning accounts, για τα άτομα σε ηλικία εργασίας", κατέληξε ο Ν. Μηταράκης.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ