Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Οκτ-2019 18:00

  H Virgin Galactic του Ρίτσαρντ Μπράνσον εισέρχεται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

  H Virgin Galactic του Ρίτσαρντ Μπράνσον εισέρχεται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι μέτοχοι της Virgin Galactic, εταιρείας διαστημικού τουρισμού του ομίλου Virgin του Ρίτσαρντ Μπράνσον, ενέκριναν την Τετάρτη την συγχώνευση της εταιρείας με ένα εκ των venture capitals του Chamath Palihapitiya, σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιγοράς (SEC), ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στην είσοδο της εταιρείας στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης από τη Δευτέρα.

  Η Virgin Galactic θα γίνει έτσι η πρώτη εταιρεία του κλάδου του διαστημικού τουρισμού  της οποίας η μετοχή θα διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο.

  Η συγχώνευση έχει ανακοινωθεί από τον Ιούλιο, με το Social Capital Hedosophia του Palihapitiya να λαμβάνει μερίδιο 49% στην Virgin Galactic. Η κεφαλαιοποίηση της ενιαίας εταιρείας φτάνει το 1,5 δισ. δολ., με τον ιδρυτή της Virgin Galactic, Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, να διατηρεί το 51%.

  Η εταιρεία του Palihapitiya είναι ήδη εισηγμένη στη Wall Street,  με διακριτική σήμανση IPOA. Από τη Δευτέρα, η μετοχή της νέας εταιρείας θα έχει τη σήμανση SPCE.

  Το διαστημόπλοιο της Virgin Galactic μπορεί να μεταφέρει έξι επιβάτες και δύο πιλότους στα όρια του διαστήματος. Οι επιβάτες βγαίνουν εκτός του πεδίου βαρύτητας της Γης και παραμένουν εκεί για λίγα λεπτά, βιώνοντας την εμπειρία του ταξιδιού στο διάστημα πριν επιστρέψουν στο έδαφος.

  Το εισιτήριο για μια πτήση κοστολογείται 250.000 δολάρια και ήδη 603 πελάτες αναμένουν στη λίστα για να πραγματοποιήσουν το ταξίδι.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ