Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Οκτ-2019 16:11

  Η Βιέννη θα στηρίξει τη συζητούμενη στην ΕΕ παράταση της ημερομηνίας του Brexit

  Η Βιέννη θα στηρίξει τη συζητούμενη στην ΕΕ παράταση της ημερομηνίας του Brexit
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Αυστρία θα στηρίξει τη συζητούμενη αυτή τη στιγμή στην Ευρωπαϊκή Ένωση παράταση της ημερομηνίας για το Brexit, την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, ανακοίνωσε το μεσημέρι στη Βιέννη ο εκπρόσωπος της αυστριακής υπηρεσιακής κυβέρνησης Αλεξάντερ Βίντερσταϊν.

  Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, στις Βρυξέλλες συνεχίζεται ακόμη η συζήτηση ως προς τη διάρκεια και τις διαδικασίες της αναβολής της ημερομηνίας και αύριο πρόκειται να συναντηθούν εκ νέου για το θέμα αυτό οι πρέσβεις των 27 χωρών-μελών στην ΕΕ.

  Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη Βιέννη, υπό συζήτηση είναι μία αναβολή της εξόδου μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, γιατί την ημερομηνία αυτή πρότεινε και το ίδιο το βρετανικό Κοινοβούλιο και η ίδια ημερομηνία προτάθηκε επίσης από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος έχει προτείνει επιπλέον μία γραπτή διαδικασία, ούτως ώστε να μην είναι αναγκαία μία επιπλέον σύνοδος κορυφής της ΕΕ.

  "Η Αυστρία συντονίζεται πολύ στενά με τους άλλους 26 εταίρους", τόνισε ο Αλεξάντερ Βίντερσταϊν, προσθέτοντας ότι η Βιέννη συμμετέχει πλήρως και θα υποστηρίξει κάθε συναίνεση.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ