Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Οκτ-2019 09:00

  ΕΚΤ: Θετικό το ΔΣ στον διορισμό Panneta

  ΕΚΤ: Θετικό το ΔΣ στον διορισμό Panneta
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Θετικά γνωμοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στον διορισμό του Fabio Panetta. Ο Ιταλός τραπεζίτης θα αντικαταστήσει στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΚΤ τον Benoît Cœuré, του οποίου η θητεία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2019.

  Η ανακοίνωση της ΕΚΤ αναφέρει:

  "Το Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχει καμία αντίρρηση όσον αφορά τον προτεινόμενο υποψήφιο Fabio Panetta. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) εξέδωσε σήμερα γνώμη σχετικά με τη σύσταση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον διορισμό μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο δεν είχε καμία αντίρρηση όσον αφορά τον προτεινόμενο υποψήφιο, Fabio Panetta, ο οποίος διαθέτει αναγνωρισμένο κύρος και επαγγελματική εμπειρία σε νομισματικά ή τραπεζικά θέματα, όπως απαιτεί το άρθρο 283 παράγραφος 2 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ. Panetta είναι σήμερα ανώτερος υποδιοικητής (Direttore generale) της Banca d’Italia.

  Κατόπιν της γνώμης του Διοικητικού Συμβουλίου και γνωμοδότησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το νέο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής θα διοριστεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Η γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία θα δημοσιευθεί προσεχώς στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα είναι διαθέσιμη στον δικτυακό τόπο της ΕΚΤ σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ.

  Μετά τον διορισμό του, ο κ. Panetta θα διαδεχτεί τον κ. Benoît Cœuré, η οκταετής θητεία του οποίου ως μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου 2019”.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ