Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 22-Οκτ-2019 13:06

  Σλοβενία: Σημαντικός εμπορικός εταίρος μας η Κίνα

  Σλοβενία: Σημαντικός εμπορικός εταίρος μας η Κίνα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Κίνα αποτελεί έναν σημαντικό και ισχυρό εμπορικό εταίρο της Σλοβενίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μάριαν Σάρετς, στη διάρκεια ομιλίας του στο κοινοβούλιο, υπογραμμίζοντας ότι η Σλοβενία επιθυμεί την περαιτέρω ενίσχυση της εμπορικής συνεργασίας.

  Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα στοιχεία που παρουσίασε ο Σλοβένος πρωθυπουργός, η Κίνα κατέχει πρωταγωνιστικό "ρόλο" στις εμπορικές σχέσεις της Σλοβενίας με τις χώρες της Ασίας, αφού ο όγκος του εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών σημείωσε αύξηση 12% το 2018, έναντι του προηγούμενου έτους. Η θετική αυτή εξέλιξη συνεχίζεται και στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, υπογράμμισε ο κ. Σάρετς.

  Σλοβενικά προϊόντα όπως γάλα, μέλι, κονσερβοποιημένα ψάρια, πουλερικά, χοιρινό κρέας, φαρμακευτικά σκευάσματα έχουν παρουσία στην κινεζική αγορά και στόχος είναι η ενίσχυσή της, προσέθεσε. Επίσης, η Σλοβενία επιθυμεί να εντατικοποιήσει τη συνεργασία της με την Κίνα στους τομείς των μεταφορών, της εφοδιαστικής αλυσίδας, του τουρισμού, της βιομηχανίας τροφίμων, της διαχείρισης αποβλήτων και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

  Σ' αυτό το πλαίσιο -επισήμανε ο Σλοβένος πρωθυπουργός- το καλύτερο που μπορεί να κάνει η Σλοβενία είναι να κατασκευάσει νέα σιδηροδρομική γραμμή από το λιμάνι του Κόπερ, προκειμένου να καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική και, παράλληλα, να επιτρέψει τη μεταφόρτωση μεγαλύτερου όγκου φορτίων.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ