Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 22-Οκτ-2019 10:56

  Υψηλότερα του αναμενόμενου πωλήσεις και κέρδη της Saab

  Υψηλότερα του αναμενόμενου πωλήσεις και κέρδη της Saab
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κατά 7% ενισχύεται η μετοχή της Saab, καθώς ανακοίνωσε υψηλότερα από ό,τι αναμενόταν κέρδη και παραγγελίες γ΄ τριμήνου.

  Η σουηδική εταιρεία αμυντικών δραστηριοτήτων ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη τριμήνου αυξήθηκαν στις 269 εκατ. σουηδικές κορόνες (27,9 εκατ. δολάρια) έναντι των ζημιών 94 εκατ. κορόνων, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν 23% στις 7,91 δισ. κορόνες.

  Οι μέσες εκτιμήσεις επτά αναλυτών στη FactSet, ανέμεναν καθαρά κέρδη 94 εκατ. κορόνων και πωλήσεις 6,67 δισ. κορόνων.

  "Διάφορες παραγγελίες συνέβαλαν θετικά στο τρίμηνο, κυρίως η παραγγελία από το φιλανδικό υπουργείο Άμυνας, για την παροχή και ενσωμάτωση ενός συστήματος μάχης για τις νέες κορβέτες της Φινλανδίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Squadron 2020", ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Hakan Buskhe, στην τελευταία του ημέρα στην εταιρεία.

  Οι μικρές παραγγελίες συνέχισαν να αυξάνονται σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του 2018. Η αύξηση του αριθμού των μικρών και μεσαίων παραγγελιών ήταν στόχος για τη Saab. Η ζήτηση της αγοράς παραμένει ισχυρή και στο μέλλον η εταιρεία βλέπει καλές επιχειρηματικές ευκαιρίες.

  Οι κρατήσεις παραγγελιών στο τρίμηνο διπλασιάστηκαν στα 9,38 δισ. κορόνες, με τους αναλυτές να περιμένουν 8,41 δισ. κορόνες.

  Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο διαμορφώθηκε στα 96 δισ. κορόνες, από τα 102,4 δισ. κορόνες.

  Για το 2019 η Saab αναμένει αύξηση των πωλήσεων, σύμφωνη με τον μακροπρόθεσμο στόχο της ετήσιας οργανικής ανάπτυξης κατά 5%.

  Το λειτουργικό περιθώριο το 2018, αναμένεται να βελτιωθεί σε σχέση με το 2018. Το προσαρμοσμένο λειτουργικό περιθώριο γ΄ τριμήνου αυξήθηκε στο 6,5% από το 3,7%.
   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ