Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 18-Οκτ-2019 21:21

  Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμες οι κατηγορίες περί χρήσης χημικών στη Συρία

  Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμες οι κατηγορίες περί χρήσης χημικών στη Συρία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι αβάσιμοι ισχυρισμοί ότι η Τουρκία χρησιμοποίησε χημικά όπλα στο πλαίσιο της Ειρηνευτικής Λειτουργίας (PSO) έγιναν σε μερικά διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης χθες και σήμερα, ανέφερε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χάμι Ακσόι.

  Ο Ακσόϊ τόνισε: "Απορρίπτουμε κατηγορηματικά αυτές τις καταφανείς συκοφαντίες που προκύπτουν από την παραπληροφόρηση από την τρομοκρατική οργάνωση.

  Όπως αναφέρθηκε σε διάφορες περιπτώσεις νωρίτερα, δεν υπάρχουν χημικά όπλα στην απογραφή των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

  Η Τουρκία είναι συμβαλλόμενο μέρος στη σύμβαση για την απαγόρευση της ανάπτυξης, παραγωγής, αποθήκευσης και χρήσης χημικών όπλων και για την καταστροφή τους (CWC) από το 1997. Η Τουρκία είναι επίσης συμβαλλόμενο μέρος σε όλα τα θεμελιώδη διεθνή μέσα στον τομέα της μη διάδοσης και επίσης μέλος των καθεστώτων ελέγχου των εξαγωγών. Στο πλαίσιο αυτό, η Τουρκία εκπληρώνει όλες τις υποχρεώσεις της.

  Από την άλλη πλευρά, ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) δήλωσε ότι δεν έχει ξεκινήσει "έρευνα" και δεν έχει επαληθευτεί η αξιοπιστία των ισχυρισμών".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ