Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 17-Οκτ-2019 11:59

  Carney: Η BoE μπορεί να "πολεμήσει" μια νέα επιβράδυνση, αλλά ρόλο έχει και η δημοσιονομική πολιτική

  Carney: Η BoE μπορεί να "πολεμήσει" μια νέα επιβράδυνση, αλλά ρόλο έχει και η δημοσιονομική πολιτική
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Τράπεζα της Αγγλίας πιθανώς θα λάβει μέτρα για την τόνωση του τραπεζικού δανεισμού σε περίπτωση νέας ύφεσης στην οικονομία, και η κυβερνητική δημοσιονομική πολιτική θα μπορούσε επίσης να διαδραματίσει κάποιο ρόλο, ανέφερε ο διοικητής της BoE, Mark Carney.

  Ο Carney δήλωσε πως η βρετανική κεντρική τράπεζα πιθανώς θα μειώσει το κεφαλαιακό μαξιλάρι που θέτει στις τράπεζες στο μηδέν, από το 1% τώρα, εάν η οικονομία δεχθεί πλήγμα.

  "Ασφαλώς μπορεί κανείς να κάνει σενάρια, παγκοσμίως και για το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου αυτά μπορεί να μην είναι αρκετά", ανέφερε ο Carney όταν ερωτήθηκε σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Harvard για τις επιλογές νομισματικής πολιτικής που είναι διαθέσιμες στη ΒοΕ με τόσο χαμηλά επιτόκια.

  Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Sajid Javid έχει αναφέρει την προοπτική αυξημένων δημόσιων επενδύσεων στις υποδομές, ως ένα τρόπο να δοθεί στην οικονομία μία ώθηση μετά το Brexit.

  Ο Carney δήλωσε πως η παγκόσμια οικονομία είναι κοντά σε μια παγίδα ρευστότητας –όταν τα επιτόκια είναι χαμηλά και οι ρυθμοί αποταμίευσης είναι υψηλοί, καθιστώντας αναποτελεσματική την νομισματική πολιτική- κάτι που ρίχνει το βάρος στις κυβερνήσεις για να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη με τις φορολογικές πολιτικές τους και τις πολιτικές για τις δαπάνες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ