Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 16-Οκτ-2019 23:39

  Netflix: Άλμα για τη μετοχή χάρη στην ανάκαμψη της συνδρομητικής βάσης

  Netflix: Άλμα για τη μετοχή χάρη στην ανάκαμψη της συνδρομητικής βάσης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι επενδυτές της Netflix μπορούν να ηρεμήσουν -τουλάχιστον για το επόμενο τρίμηνο.

  Η ηγέτιδα εταιρεία στο streaming ανακοίνωσε καθαρή προσθήκη 6,77 εκατομμύρια συνδρομητών στα αποτελέσματα γ' τριμήνου, κάνοντας στροφή 180 μοιρών από το προηγούμενο τρίμηνο.

  Η Netflix είχε προβλέψει καθαρή προσθήκη 7 εκατομμύρια χρηστών παγκοσμίως, σε μια υγιή αύξηση σε σχέση με τους 6,1 εκατομμύρια του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν περί τους 6,7 εκατομμύρια, σύμφωνα με την FactSet.

  Το δ΄τρίμηνο, ωστόσο, διαφέρει. Η Neflix προέβλεψε την καθαρή αύξηση των συνδρομών κατά 7,6 εκατομμύρια, απέχοντας πολύ από τα 9,6 εκατομμύρια που αναμένουν οι αναλυτές της Wall Street και από τα 8,8 εκατομμύρια που είχε ανακοινώσει στο δ' τρίμηνο του 2018. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι δεν αναμένει πλέον αύξηση των συνδρομητών σε ετήσια βάση, εν μέρει εξαιτίας του αυξημένου ανταγωνισμού.

  Η αύξηση της συνδρομητικής βάσης σε συνδυασμό με τα ισχυρά έσοδα και κέρδη ώθησαν τη μετοχή της Netflix σε άνοδο άνω του 10% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Wall Street. Η εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια ανακοίνωσε έσοδα 5,25 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 31% σε σχέση με έναν χρόνο πριν και σε ευθυγράμμιση με τις εκτιμήσεις της FactSet. Τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 1,47 δολάρια ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις για κέρδη 1,03 δολάρια ανά μετοχή.

  Η πρόσφατη ιστορία της Neflix ήταν γεμάτη φόβο και αβεβαιότητα: βουτιά στις καθαρές προσθήκες συνδρομητών στο β' τρίμηνο, απώλεια δημοφιλούς περιεχομένου όπως "Τα Φιλαράκια" και το "The Office" από ανταγωνιστικές υπηρεσίες streaming, αναδυόμενες απειλές από την Apple, την Walt Disney, την ΑΤ&Τ, την NBCUnivercal της Comcast ή ακόμη και την AMC Theatres. Όλα συνέβαλαν στην πτώση της μετοχής της Netflix κατά συνολικά 26% από τις 3 Ιουλίου.

  "Η εκκίνηση αυτών των νέων υπηρεσιών θα προκαλέσει αναστάτωση", παραδέχτηκαν τα στελέχη της Netflix σε επιστολή τους.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ