Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 15-Οκτ-2019 12:45

  Μπαρνιέ: Οι τελευταίες προτάσεις του Ην. Βασιλείου δεν είναι ακόμη ικανοποιητικές

  Μπαρνιέ: Οι τελευταίες προτάσεις του Ην. Βασιλείου δεν είναι ακόμη ικανοποιητικές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ ανακοίνωσε στους υπουργούς Εξωτερικών των 27 που συμμετέχουν στο συμβούλιο γενικών υποθέσεων στο Λουξεμβούργο ότι οι τελευταίες προτάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου δεν είναι ακόμη ικανοποιητικές, σύμφωνα με τρεις ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές.

  Ο Μπαρνιέ δήλωσε επίσης ότι χρειάζεται ένα συμπεφωνημένο νομικό κείμενο μέχρι το τέλος της σημερινής ημέρας ώστε να είναι σε θέση να εισηγηθεί στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της 17ης Οκτωβρίου την έγκριση συμφωνίας, διευκρίνισαν οι πηγές.

  Διαφορετικά, το πιθανότερο είναι ότι θα εισηγηθεί την διεξαγωγή περαιτέρω διαπραγματεύσεων με το Λονδίνο μετά την σύνοδο κορυφής.

  "Υπάρχει προθεσμία που λήγει απόψε για συμφωνία επί νομικού κειμένου", δήλωσε ευρωπαίος διπλωμάτης, καθώς ο Μισέλ Μπαρνιέ ενημερώνει τους υπουργούς Εξωτερικών των 27.

  Άλλος ευρωπαίος διπλωμάτης δήλωσε ότι δεν υπάρχει επίσημη προθεσμία, αλλά ότι ο Μπαρνιέ εξήγησε στο συμβούλιο γενικών υποθέσεων ότι χρειάζεται μία συμφωνία επί νομικού κειμένου στο τέλος της ημέρας ώστε να είναι σε θέση να πει στους ευρωπαίους διπλωμάτες που θα συναντηθούν αύριο στις Βρυξέλλες ότι η εισήγησή του στο ευρωπαϊκό συμβούλιο της Πέμπτης-Παρασκευής θα είναι υπέρ της έγκρισης της συμφωνίας.

  "Η δουλειά συνεχίζεται, υπάρχει ακόμη δυνατότητα συμφωνίας", δήλωσε ο τρίτος ευρωπαίος διπλωμάτης.

  Νωρίτερα, ο Μισέλ Μπαρνιέ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι είναι πιθανή μια συμφωνία με το Λονδίνο ακόμη και εντός της εβδομάδας, δίνοντας ώθηση στην στερλίνα.

  Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ