Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 15-Οκτ-2019 11:03

  Οι συνομιλίες για το Brexit συνεχίζονται με την συνηθισμένη ανταλλαγή κειμένων, δήλωσε βρετανική πηγή

  Οι συνομιλίες για το Brexit συνεχίζονται με την συνηθισμένη ανταλλαγή κειμένων, δήλωσε βρετανική πηγή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι συνομιλίες για το Brexit μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίστηκαν έως αργά χθες το βράδυ και θα ξεκινήσουν και πάλι σήμερα το πρωί αλλά αυτό είναι συνηθισμένη πρακτική και όχι κάτι με το οποίο θα πρέπει να ενθουσιάζεται κανείς, δήλωσε βρετανική πηγή κοντά στις διαπραγματεύσεις.

  "Οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν έως τις 11 μμ χθες βράδυ και αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι σήμερα το πρωί", δήλωσε η πηγή.

  "Στο πλαίσιο της διαδικασίας, υπάρχουν πολλά πέρα δώθε και νέα κείμενα ανταλλάσσονται από τις δύο πλευρές κατ’ επανάληψη – αυτό είναι που συνιστά μια διαπραγμάτευση", δήλωσε η πηγή. "Αυτή είναι η συνηθισμένη διαδικασία, όχι κάτι για να ενθουσιάζεται κανείς".

  Το δίκτυο RTE μετέδωσε νωρίτερα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα υποβάλει σήμερα νέες προτάσεις για το Brexit σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο του Brexit.

  "Δύο καλά πληροφορημένες πηγές επιβεβαίωσαν ότι οι Βρετανοί διαπραγματευτές θα παρουσιάσουν ένα νέο κείμενο όταν συναντήσουν τους διαπραγματευτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες σήμερα το πρωί", ανέφερε ο Τόνι Κόνελι, αρχισυντάκτης του RTE Europe στο Twitter. "Το Ηνωμένο Βασίλειο θα καταθέσει νέες προτάσεις για να αρθεί το αδιέξοδο του Brexit σήμερα το πρωί".

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ