Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 15-Οκτ-2019 09:40

  Κίνα: Την μεγαλύτερη πτώση της τριετίας κατέγραψε ο ΡΡΙ

  Κίνα: Την μεγαλύτερη πτώση της τριετίας κατέγραψε ο ΡΡΙ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τριών και πλέον ετών κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στην Κίνα τον Σεπτέμβριο, ενισχύοντας το ενδεχόμενο το Πεκίνο να παρουσιάσει περαιτέρω μέτρα τόνωσης, καθώς η μεταποίηση επιβραδύνεται εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης και των αμερικανικών εμπορικών πιέσεων.

  Ο δείκτης τιμών παραγωγού, υποχώρησε 1,2% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία NBS. Πρόκειται για την μεγαλύτερη πτώση από τον Ιούλιο του 2016, αλλά αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

  Αντιθέτως, οι τιμές καταναλωτή της Κίνας σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο της εξαιτίας κυρίως λόγω της αύξησης των τιμών χοιρινού καθώς η αφρικανική πανώλη των χοίρων "θέρισε" τους χοίρους της χώρας.

  Ωστόσο, οι πιέσεις του δομικού πληθωρισμού παρέμειναν ήπιες, δίνοντας στους φορείς χάραξης πολιτικής χώρο να εισάγουν μέτρα για την ενίσχυση της ζήτησης.

  "Συνεχίζουμε να αναμένουμε περαιτέρω χαλάρωση στα επόμενα τρίμηνα, καθώς οι πιέσεις από την πλευρά της ζήτησης παραμένουν ήπιες και ο αποπληθωρισμός βαθαίνει", τονίζει ο Martin Lynge Rasmussen, οικονομολόγος της Capital Economics.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ