Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Οκτ-2019 14:26

  De Guindos (EKT): Δύσκολη η ενοποίηση των τραπεζών λόγω των χαμηλών κερδών και αποτιμήσεων

  De Guindos (EKT): Δύσκολη η ενοποίηση των τραπεζών λόγω των χαμηλών κερδών και αποτιμήσεων
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ενοποίηση είναι αναπόφευκτη μεταξύ των τραπεζών στην ευρωζώνη, αλλά η χαμηλή κερδοφορία και οι χαμηλές αποτιμήσεις θα το κάνουν πολύ δύσκολο, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Luis de Guindos.

  Η κερδοφορία σε όλο τον τραπεζικό κλάδο της ευρωζώνης είναι χαμηλή και η αποδυνάμωση της οικονομικής ανάπτυξης στην περιοχή αναμένεται να πλήξει περαιτέρω τις προοπτικές των τραπεζών.

  Τον προηγούμενο μήνα, η ΕΚΤ μείωσε ακόμη περισσότερο τα επιτόκια σε αρνητικό έδαφος, και υποσχέθηκε απεριόριστες αγορές ομολόγων, σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει τη νέα επιβράδυνση της οικονομίας της ευρωζώνης σχεδόν μια δεκαετία μετά από την κρίση χρέους της ένωσης.

  Οι τράπεζες εδώ και καιρό διαμαρτύρονται ότι τα αρνητικά επιτόκια επηρεάζουν τα κέρδη τους.

  "Η χαμηλή κερδοφορία στο τέλος οδηγεί σε χαμηλές αποτιμήσεις, καθιστώντας την αναπόφευκτη ενοποίηση του κλάδου πολύ δύσκολη", ανέφερε ο de Guindos σε οικονομικό συνέδριο στη Μαδρίτη.

  Στην ίδια εκδήλωση, το μέλος επίσης της ΕΚΤ, Pablo Hernandez de Cos, διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ισπανίας, δήλωσε ότι στο τρέχον μακροοικονομικό περιβάλλον, ήταν πιθανό τα επιτόκια να παραμείνουν χαμηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, πιέζοντας περαιτέρω τα οικονομικά περιθώρια.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων