Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Οκτ-2019 11:41

  Ramsden (BoE): Δεν θα μπορούμε να μειώσουμε εκ νέου τα επιτόκια σε περίπτωση νέας αναβολής του Brexit

  Ramsden (BoE): Δεν θα μπορούμε να μειώσουμε εκ νέου τα επιτόκια σε περίπτωση νέας αναβολής του Brexit
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο υποδιοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας, Dave Ramsden, δήλωσε πως δεν συμμερίζεται τις απόψεις κάποιων εκ των συναδέλφων του οι οποίοι τονίζουν πως η BoE θα μπορούσε να μειώσει τα επιτόκια εάν η κρίση του Brexit διαρκέσει περισσότερο από την προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου.

  Σε συνέντευξη στην Telegraph ο Ramsden δήλωσε πως η βρετανική οικονομία έχει πληγεί από την αβεβαιότητα για το Brexit –κυρίως μέσω μιας σταθερής μείωσης των εταιρικών επενδύσεων- που θα μπορούσε να πλήξει την ικανότητα της ΒοΕ να τη βοηθήσει.

  Αναφερόμενος στο σενάριο που είδε πρόσφατη δημοσιότητα από την ΒοΕ για "ενισχυμένη αβεβαιότητα" εάν η προθεσμία εξόδου από την ΕΕ παραταθεί εκ νέου, ο Ramsden τόνισε πως δεν θεωρεί ότι θα δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες για μια πιο διευκολυντική νομισματική θέση.

  Οι ομόλογοί του αξιωματούχοι στην ΒοΕ, Michael Saunders και Gertjan Vlieghe, είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι σε ενδεχόμενο περαιτέρω καθυστέρησης της εξόδου από την ΕΕ, θα μπορούσε να σημαίνει χαμηλότερα επιτόκια στη Βρετανία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ