Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 10-Οκτ-2019 18:15

  Brexit: Κοινή δήλωση Τζόνσον και Ιρλανδού πρωθυπουργού - "Ένα βήμα πιο κοντά σε συμφωνία"

  Brexit: Κοινή δήλωση Τζόνσον και Ιρλανδού πρωθυπουργού - "Ένα βήμα πιο κοντά σε συμφωνία"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ηνωμένο Βασίλειο και Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται ένα βήμα εγγύτερα σε συμφωνία για τους όρους μιας συμφωνίας για το Brexit, μετά τη "θετική συνάντηση" μεταξύ του πρωθυπουργού του ΗΒ Μπόρις Τζόνσον και του ομολόγου του της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ, οι οποίοι έκαναν λόγο για εξεύρεση μιας "διόδου" προς συμφωνία.

  Ο Τζόνσον υποδέχθηκε τον Βαράντκαρ σε γεύμα στη βορειοδυτική Αγγλία, όπου είχαν απόρρητες ιδιωτικές συνομιλίες για το ζήτημα του Brexit και το πώς αυτό επηρεάζει το θέμα της Βόρειας Ιρλανδίας.

  Σε κοινή δήλωσή τους μετά τις συνομιλίες, οι δύο πρωθυπουργοί έκαναν λόγο για πρόοδο και για κοινή αναγνώριση εκ μέρους τους της δυνατότητας επίτευξης συμφωνίας, στο πλαίσιο μιας "λεπτομερούς και εποικοδομητικής συζήτησης".

  Οι δύο ηγέτες "συνεχίζουν να πιστεύουν ότι μια συμφωνία είναι προς το συμφέρον όλων", αναφέρεται στην κοινή τους δήλωση. "Συμφώνησαν ότι μπορούν πλέον να δουν μια δίοδο προς μία πιθανή συμφωνία".

  Η λίρα βρέθηκε σε υψηλά ημέρας έναντι του δολαρίου μετά την έκδοση του κοινού ανακοινωθέντος, κερδίζοντας 0,7%, στα 1,2288 δολάρια.

  Παρά τον θετικό τόνο της κοινής ανακοίνωσης, οι δυσκολίες παραμένουν, όπως φαίνεται από το ανακοινωθέν, ειδικά στο πεδίο των τελωνειακών ρυθμίσεων και της συναίνεσης για τη μελλοντική πορεία της Βόρειας Ιρλανδίας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ