Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 10-Οκτ-2019 12:43

  Βρετανία: "Γλιτώνει" την ύφεση η οικονομία πριν την έξοδο από την ΕΕ

  Βρετανία: "Γλιτώνει" την ύφεση η οικονομία πριν την έξοδο από την ΕΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η βρετανική οικονομία φαίνεται ότι θα καταφέρει να αποφύγει την ύφεση, λίγο πριν την προγραμματισμένη έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά την μικρή πτώση της παραγωγής τον Αύγουστο.

  Το ΑΕΠ του τριμήνου μέχρι τον Αύγουστο διαμορφώθηκε 0,3% υψηλότερα από την προηγούμενη τρίμηνη περίοδο, υπερβαίνοντας όλες τις εκτιμήσεις, μετά από το ανοδικά αναθεωρημένο 0,1% στους τρεις μήνες μέχρι τον Ιούλιο.

  Ωστόσο το ΑΕΠ μόνο τον Αύγουστο, υποχώρησε 0,1% σε μηνιαία βάση έναντι των μέσων εκτιμήσεων των οικονομολόγων ότι θα διατηρηθεί σταθερό, μετά από την ανοδική αναθεώρηση του +0,4% τον Ιούλιο.

  Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ επιβραδύνθηκε στο 1,1% από το 1,3%, λιγότερο από την πτώση στο 0,9% που είχαν προβλέψει.

  Η βρετανική οικονομία συρρικνώθηκε στο β΄ τρίμηνο του έτους όταν οι επιχειρήσεις βρέθηκαν να διακρατούν πρώτες ύλες που δεν είναι απαραίτητες, μετά από την αναβολή της εξόδου από την ΕΕ από την αρχική ημερομηνία της 29ης Μαρτίου.

  Δύο συνεχόμενα τρίμηνα συρρίκνωσης θα σήμαιναν ότι η βρετανική οικονομία θα ήταν σε ύφεση, αλλά η στατιστική υπηρεσία ONS δηλώνει ότι η οικονομία θα πρέπει να συρρικνωθεί κατά ένα ασυνήθιστα υψηλό 1,5% τον Σεπτέμβριο μόνο, για να συμβεί αυτό.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ