Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Οκτ-2019 21:19

  Πιο ανήσυχη η Fed για την αμερικανική οικονομία, δείχνουν τα πρακτικά

  Πιο ανήσυχη η Fed για την αμερικανική οικονομία, δείχνουν τα πρακτικά
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Fed ήταν πιο ανήσυχη για την αμερικανική οικονομία όταν συνεδρίασε στα μέσα Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής.

  "Οι συμμετέχοντες έκριναν εν γένει ότι οι κίνδυνοι καθοδικής απόκλισης για την οικονομική δραστηριότητα αυξήθηκαν κάπως από τη συνάντηση του Ιουλίου, ιδιαίτερα εκείνοι που απορρέουν από την αβεβαιότητας της εμπορικής πολιτικής και τις συνθήκες στο εξωτερικό", αναφέρουν τα πρακτικά. 

  Έγινε αναφορά ακόμη και στην πιθανότητα ύφεσης, με πολλούς αξιωματούχους της κεντρικής τράπεζας να σημειώνουν ότι η πιθανότητα μιας ύφεσης "έχει αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες".

  Ακόμη και το προσωπικό της Fed εμφανίστηκε πιο ανήσυχο. Ενώ διατήρησε την πρόβλεψη ότι η οικονομία θα "τρέξει" με ρυθμό λίγο πάνω από 2% το τρέχον έτος και το επόμενο και λίγο ταχύτερα το 2021 και το 2022, προέκυψαν ενδείξεις που το καθιστά πιο επιφυλακτικό.

  "Η αδυναμία στις επιχειρηματικές επενδύσεις και τη μεταποίηση μέχρι στιγμής φέτος εκλαμβάνεται ως ότι στρώνει το έδαφος για μια πιο έντονη επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης από αυτή που είχε προβλέψει το προσωπικό", αναφέρουν τα πρακτικά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων