Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 08-Οκτ-2019 15:51

  Ουκρανία: Το Κρεμλίνο απορρίπτει τη συμμετοχή των ΗΠΑ στο "σχήμα της Νορμανδίας"

  Ουκρανία: Το Κρεμλίνο απορρίπτει τη συμμετοχή των ΗΠΑ στο "σχήμα της Νορμανδίας"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ρωσία απορρίπτει την ιδέα της συμμετοχής των ΗΠΑ στον "σχήμα της Νορμανδίας" όχι όμως και τον ρόλο που θα μπορούσε να παίξει η Ουάσιγκτον, στην διευθέτηση της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία με το να ασκήσει την επιρροή της στο Κίεβο ώστε να εφαρμόσει η Ουκρανία τις συμφωνίες του Μινσκ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

  "Η άποψη περί ένταξης των ΗΠΑ σ’ αυτό το σχήμα δεν βρίσκει υποστήριξη", δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας: "Συν τοις άλλοις, αναμφίβολα οι ΗΠΑ μπορούν να ασκήσουν την επιρροή τους στο Κίεβο, ώστε να συμβάλουν στην ταχύτερη εφαρμογή εκ μέρους της Ουκρανίας των δεσμεύσεών της που απορρέουν από τις συμφωνίες του Μινσκ".

  Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υπενθύμισε ότι οι βασικές προσπάθειες για τη διευθέτηση της κατάστασης επικεντρώνονται στο "σχήμα της Νορμανδίας" (Ρωσία, Γερμανία, Ουκρανία και Γαλλία), και ότι "στην παρούσα στιγμή δεν υπάρχει κάποια εναλλακτική επιλογή".

  Μιλώντας στο φόρουμ "Διάλογος του Μίνσκ", ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο επιχείρησε να δικαιολογήσει ενδεχόμενη συμμετοχή των ΗΠΑ στην διευθέτηση της κρίσης στην νοτιοανατολική Ουκρανία. "Γνωρίζετε σε ποιο βαθμό οι ΗΠΑ έχουν εμπλακεί στην Ουκρανία, όχι μόνο στο ζήτημα της Κριμαίας, του Ντονμπάς, στο ζήτημα της ακεραιότητας της Ουκρανίας, αλλά και γενικά σε όλες τις πολιτικές και οικονομικές διαδικασίες", δήλωσε ο Λουκασένκο και προσέθεσε ότι " εάν η Αμερική, η οποία έχει εμπλακεί σ αυτή την διένεξη, δεν αρχίσει να κινείται, τότε δεν πρόκειται να γίνει τίποτα".

  Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, απαντώντας επίσης στις δηλώσεις του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών Βαντίμ Πριστάικο ότι η Ρωσία προσπαθεί να βρει δικαιολογίες για να μην γίνει η συνάντηση των ηγετών των χωρών του "σχήματος της Νορμανδίας, δήλωσε ότι η Ρωσία ενδιαφέρεται γι' αυτή την συνάντηση κορυφής, αλλά μια τέτοια συνάντηση πρέπει να προετοιμασθεί καλά για να είναι αποτελεσματική.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ