Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 08-Οκτ-2019 13:57

  Deutsche Bank: ΟΙ μισές από τις 18.000 περικοπές θα αφορούν στη Γερμανία

  Deutsche Bank: ΟΙ μισές από τις 18.000 περικοπές θα αφορούν στη Γερμανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Deutsche Bank σχεδιάζει να περικόψει περίπου το μισό αριθμό από τις 18.000 θέσεις εργασίας που έχει προαναγγείλει, από την γερμανική αγορά, καθώς στηρίζεται στην εξοικονόμηση κόστους από τις μονάδες λιανικής.

  Όπως επισημαίνουν πηγές του Bloomberg, η Deutsche Bank απασχολεί περίπου 41.700 ανθρώπους στην εγχώρια αγορά (με βάση τα στοιχεία στο τέλος του έτους), από τους συνολικά 91.700 υπαλλήλους.

  Εκτός Γερμανίας, το Λονδίνο θα πληγεί ιδιαίτερα, εν μέρει εξαιτίας του Brexit, ενώ οι ΗΠΑ θα δουν ένα μικρότερο ποσοστό περικοπών σε front office, μόλις η τράπεζα αποχωρήσει από τη διαπραγμάτευση τίτλων.

  Ο διευθύνων σύμβουλος Christian Sewing στις αρχές Ιουλίου παρουσίασε την πιο ριζοσπαστική αναδιάρθρωση στην πρόσφατη ιστορία της Deutsche Bank, με τις περικοπές θέσεων εργασίας να είναι βασικό κομμάτι του σχεδίου.

  Το μέγεθος των προγραμματισμένων περικοπών στη Γερμανία ίσως εκπλήξει τους αναλυτές, μετά από την δήλωση του CEO προηγουμένως ότι η χώρα θα υποστεί ένα "δίκαιο" μερίδιο περικοπών.

  Επίσης έρχεται σε μια περίοδο που η οικονομική επιβράδυνση πλήττει την μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης και ο κίνδυνος ύφεσης αυξάνεται.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ