Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 07-Οκτ-2019 15:28

  Goldman Sachs: Είναι νωρίς να πούμε αντίο στο ράλι των μετοχών

  Goldman Sachs: Είναι νωρίς να πούμε αντίο στο ράλι των μετοχών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Είναι νωρίς να πούμε αντίο στη δεκαετή ανοδική πορεία της αγοράς μετοχών, καθώς αυτές εξακολουθούν να εξασφαλίζουν υγιείς αποδόσεις στους επενδυτές, εκτιμά η Goldman Sachs Group.

  "Ακόμη και με χαμηλή ανάπτυξη της κερδοφορίας, ο κλάδος των επιχειρήσεων έχει υψηλή απόδοση ελεύθερων ταμειακών ροών αλλά και υψηλή μερισματική απόδοση (συν τις επαναγορές) που αναμένεται να συνεχίσουν να επιστρέφουν μια λογικά σχετική απόδοση", ανέφερε σε σημείωμά του της Δευτέρα ο Peter Oppenheimer, επικεφαλής παγκόσμιας αγοράς μετοχών της Goldman.

  Η πρόβλεψη της τράπεζας έρχεται μετά την επίσης αισιόδοξη εκτίμηση που διατύπωσε η Citigroup την περασμένη εβδομάδα ότι θα συνεχιστεί το ισχυρό ράλι των μετοχών αλλά και την αισιοδοξία των αναλυτών της JPMorgan Chase & Co. οι οποίοι έγραψαν ότι η τρέχουσα διόρθωση στην αγορά θα είναι λιγότερο επίπονη από την κατρακύλα του Δεκεμβρίου.

  Το ισχυρό ράλι της αμερικανικής αγοράς δοκιμάστηκε την περασμένη εβδομάδα καθώς οι μετοχές παγκοσμίως έκαναν "βουτιά" όταν τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία σε ΗΠΑ και Ευρώπη πυροδότησαν ανησυχίες για πάγωμα της ανάπτυξης. Η ψυχολογία των επενδυτών δεν βελτιώθηκε σήμερα μετά τα νέα ότι οι Κινέζοι αξιωματούχοι είναι ολοένα και πιο διστακτικοί να συμφωνήσουν στην ευρεία εμπορική συμφωνία που επιδιώκει ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump.

  Μια σειρά από δείκτες, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης των επενδυτών πριν το πρόσφατο sell off των μετοχών, υποδεικνύει ότι η οπισθοχώρηση της αγοράς έχει μισοτελειώσει, σύμφωνα με τους αναλυτές της JPMorgan.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ