Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 02-Οκτ-2019 11:54

  H Flutter εξαγοράζει την καναδική Stars Group

  H Flutter εξαγοράζει την καναδική Stars Group
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ιρλανδοβρετανική εταιρεία του χώρου του στοιχήματος Flutter Entertainment και η καναδική εταιρεία διαδικτυακού στοιχηματισμού Stars Group ανακοίνωσαν την Τετάρτη την απόφασή τους να συγχωνευτούν,  δημιουργώντας μια κοινή εταιρεία που θα αποτιμάται στα 11,36 δισ. δολάρια, με βάση την τιμή στην οποία έκλεισαν οι μετοχές των δύο εταιρειών την Τρίτη.

  Με βάση τη συμφωνία,  οι μέτοχοι της Flutter θα διατηρήσουν μερίδιο 54,64% στη νέα εταιρεία, ενώ οι μέτοχοι της Stars Group θα λάβουν 0,2253 μετοχές της νέας Flutter για κάθε μετοχή της Stars την οποία κατείχαν.

  Η μετοχή της Flutter έκλεισε στις 7,634 πένες την Τρίτη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, με συνολική κεφαλαιοποίηση 5,97 δισ. στερλίνων (7,33 δισ. δολ.). Η μετοχή της Stars Group έκλεισε στα 20,25 καναδικά δολάρια, με συνολική κεφαλαιοποίηση 5,83 δισ. καναδικών δολαρίων (4,41 δισ. δολ. ΗΠΑ).

  Ο Gary McGann, πρόεδρος του Δ.Σ. της Flutter, θα είναι ο πρόεδρος της κοινής εταιρείας, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για τον Peter Jackson, CEO of Flutter και τον Jonathan Hill, CFO της εταιρείας, που θα παραμείνουν και στο νέο κοινό σχήμα στις επιτελικές τους θέσεις.

  Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης από τους μετόχους των δύο εταιρειών, η οποία αναμένεται μέσα στο β' τρίμηνο του νέου έτους, ενώ η εξαγορά και συγχώνευση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του γ' τριμήνου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ