Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 01-Οκτ-2019 11:02

  Ευρωζώνη: Στις 45,7 μονάδες ο μεταποιητικός ΡΜΙ

  Ευρωζώνη: Στις 45,7 μονάδες ο μεταποιητικός ΡΜΙ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη συρρικνώθηκε με τον μεγαλύτερο ρυθμό των τελευταίων επτά ετών τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με έρευνα που υποδηλώνει ότι δεν θα υπάρξει ανάκαμψη σύντομα.

  Ο δείκτης μεταποίησης της ευρωζώνης διαμορφώθηκε στις 45,7 μονάδες, οριακά υψηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις για 45,6 μονάδες, αλλά είναι στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2012 και πολύ χαμηλότερα από τις 50 μονάδες που διαχωρίζουν την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

  Ο δείκτης που μετρά την παραγωγή που τροφοδοτεί έναν σύνθετο ΡΜΙ που πρόκειται να ανακοινωθεί την Πέμπτη και θεωρείται καλός δείκτης για την οικονομική υγεία, συρρικνώθηκε στις 46,1 μονάδες από τις 47,9 μονάδες.

  Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2012 και πρόκειται για τον όγδοο μήνα κάτω από τις 50 μονάδες.

  "Η υγεία του μεταποιητικού κλάδου της ευρωζώνης πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο τον Σεπτέμβριο. Πιθανότατα θα έρθουν και χειρότερα, με τους μελλοντικούς δείκτες να επιδεινώνονται περαιτέρω στη διάρκεια του μήνα", αναφέρει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson.

  Ένας δείκτης που μετρά τις νέες παραγγελίες υποχώρησε στις 43,4 μονάδες από τις 45,9 μονάδες, χαμηλό από τον Οκτώβριο του 2012.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ