Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 01-Οκτ-2019 07:57

  Περού: Ο πρόεδρος ανακοινώνει διάλυση του Κογκρέσου, το Κογκρέσο ετοιμάζει καθαίρεσή του

  Περού: Ο πρόεδρος ανακοινώνει διάλυση του Κογκρέσου, το Κογκρέσο ετοιμάζει καθαίρεσή του
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρόεδρος του Περού Μαρτίν Βισκάρα ανακοίνωσε ότι προχωρά στη διάλυση του Κογκρέσου, αφού το κοινοβούλιο της χώρας της Λατινικής Αμερικής αψήφησε τις προειδοποιήσεις του και ενέκρινε τον διορισμό νέου μέλους του Συνταγματικού Δικαστηρίου χθες Δευτέρα, ενώ κοινοβουλευτικοί της αντιπολίτευσης ανήγγειλαν πρωτοβουλία για την παραπομπή του αρχηγού του Κράτους στη Δικαιοσύνη.

  Ο Βισκάρα επισήμανε ότι η απόφασή του είναι εντός των ορίων των εξουσιών που δίνει στον πρόεδρο το Σύνταγμα της χώρας και ότι θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Κατηγόρησε τα μέλη του Κογκρέσου ότι προσπαθούν να ακυρώσουν τις πρωτοβουλίες του για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

  Στελέχη της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν τον Βισκάρα κατά τη διάρκεια συζήτησης στην ολομέλεια για υπέρβαση εξουσίας κατά παράβαση του Συντάγματος και ανήγγειλαν ότι θα επιδιώξουν την παύση του από το αξίωμα υποστηρίζοντας ότι είναι ηθικά ακατάλληλος για την άσκηση της εξουσίας στη χώρα.

  Η σύγκρουση του προέδρου Βισκάρα με την αντιπολίτευση στο Κογκρέσο απειλεί να αναζωπυρώσει την ένταση στη χώρα, όπου η πολιτική κατάσταση σημαδεύτηκε από πολλές ανατροπές τα τελευταία χρόνια. Ορισμένοι κοινοβουλευτικοί διεμήνυσαν ότι θα προβάλλουν αντίσταση σε οποιαδήποτε προσπάθεια να ανασταλεί η λειτουργία του Κογκρέσου.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ