Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Σεπ-2019 08:31

  Κίνα: Στις 49,8 μονάδες ο δείκτης PMI του βιομηχανικού τομέα τον Σεπτέμβριο

  Κίνα: Στις 49,8 μονάδες ο δείκτης PMI του βιομηχανικού τομέα τον Σεπτέμβριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο δείκτης της αγοραστικής δύναμης των διευθυντικών στελεχών για τις επιχειρήσεις (PMI) του βιομηχανικού τομέα καταγράφηκε στις 49,8 μονάδες τον Σεπτέμβριο, έναντι της τιμής των 49,5 μονάδων που είχε καταγραφεί τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας στην Κίνα.

  Παράλληλα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI των εταιρειών Caixin και Markit σκαρφάλωσε στις 51,4 μονάδες το Σεπτέμβριο από 50,4 μονάδες τον Αύγουστο. 

  Ο Caixin PMI παρακολουθεί πιο στενά τις μικρές επιχειρήσεις του μεταποιητικού κλάδου, ενώ ο επίσημος δείκτης εστιάζει περισσότερο στις μεγάλες, κρατικές επιχειρήσεις.

  Τέλος, ο δείκτης της αγοραστικής δύναμης των διευθυντικών στελεχών για τις επιχειρήσεις (PMI) του μη βιομηχανικού τομέα, καταγράφηκε στις 53,7 μονάδες τον Σεπτέμβριο, μειωμένος από τις 53,8 μονάδες που είχε καταγραφεί τον Αύγουστο, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Κίνας.

  Η τιμή του δείκτη πάνω από τις 50 μονάδες σημαίνει επέκταση των δραστηριοτήτων, ενώ μία τιμή του χαμηλότερη των 50 μονάδων, μεταφράζεται ως συρρίκνωση των δραστηριοτήτων.

  Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ