Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 28-Σεπ-2019 20:36

  Visco (ΕΚΤ): Τα νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης ήταν αναγκαία για την αποφυγή του αποπληθωρισμού

  Visco (ΕΚΤ): Τα νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης ήταν αναγκαία για την αποφυγή του αποπληθωρισμού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα επεκτατικά μέτρα όσον αφορά στη νομισματική της πολιτική από πλευράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) ήταν αναγκαία προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη, τόνισε απόψε ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης και στέλεχος της ΕΚΤ Ignazio Visco.

  Στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, ο Μάριο Ντράγκι έκανε λόγο για νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης χωρίς να υπάρχει σαφές χρονικό όριο για τη λήξη του, απόφαση στην οποία αντιτάχθηκε περίπου το 1/3 των μελών της επιτροπής.

  "Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το σημαντικό κίνδυνο μιας οικονομικής επιβράδυνσης και ενός χαμηλού πληθωρισμού ο οποίος θα μεταφραστεί σε μόνιμες αποπληθωριστικές πιέσεις και τελικά σε αποπληθωρισμό", δήλωσε στο πλαίσιο συνεδρίου ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας.

  Ο Visco τόνισε ακόμη ότι η εμπειρία μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη έχει διδάξει πως "σε τέτοιες περιστάσεις, η υπερβολική αυτοσυγκράτηση είναι αντιπαραγωγική".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ