Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Σεπ-2019 11:20

  Saunders (BoE): Μπορεί να χρειαστεί μείωση των επιτοκίων ακόμη και με ομαλό Brexit

  Saunders (BoE): Μπορεί να χρειαστεί μείωση των επιτοκίων ακόμη και με ομαλό Brexit
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Τράπεζα της Αγγλίας ίσως να πρέπει να μειώσει τα επιτόκια ακόμη κι αν το Ηνωμένο Βασίλειο αποφύγει το άτακτο Brexit, σύμφωνα με το μέλος της ΒοΕ, Michael Saunders.

  Οι δηλώσεις του Saunders θεωρείται απότομη αλλαγή για κάποιον που προηγουμένως θεωρούνταν ίσως το μεγαλύτερο "γεράκι" της επιτροπής νομισματικής πολιτικής.

  Το επιχείρημά του είναι ότι οι αβεβαιότητες του Brexit είναι πιθανό να συνεχιστούν να πιέζουν την ανάπτυξη ακόμη και αν η έξοδος από την ΕΕ είναι ομαλή, καθυστερήσει ή τελικά ακυρωθεί, ιδιαίτερα εάν αυτό συνοδεύεται από ασθενέστερες προοπτικές παγκοσμίως.

  Μιλώντας στην πόλη Barnsley της Αγγλίας, ο Saunders υποστήριξε πως η αβεβαιότητα δεν θα πρέπει να αποτελεί "συνταγή για αδράνεια πολιτικής" και οι αξιωματούχοι θα πρέπει να είναι ευέλικτοι στις αντιδράσεις τους στο Brexit, ακόμη και αν αυτό απαιτεί μια αντιστροφή μόλις αλλάξουν οι προοπτικές.

  "Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο αποφύγει το άτακτο Brexit, η νομισματική πολιτική θα μπορούσε να ακολουθήσει οποιονδήποτε δρόμο και νομίζω πως είναι αρκετά πιθανό η επόμενη κίνηση των τραπεζικών επιτοκίων θα είναι μάλλον προς τα κάτω παρά προς τα άνω", τόνισε.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ