Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 26-Σεπ-2019 16:54

  Παρευξείνια Τράπεζα και EBRD χρηματοδοτούν νέα γραμμή του Μετρό Κωνσταντινούπολης

  Παρευξείνια Τράπεζα και EBRD χρηματοδοτούν νέα γραμμή του Μετρό Κωνσταντινούπολης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Χρηματοδότηση ύψους 77,5 εκατ. ευρώ για την κατασκευή νέας γραμμής 11 σταθμών στο Μετρό της Κωνσταντινούπολης, η οποία ενώνει προάστια της ασιατικής πλευράς της πόλης, χορηγεί η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου ("Παρευξείνια"), με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

  Το χρηματοδοτικό πακέτο περιλαμβάνει επίσης κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 97,5 εκατ. ευρώ, με διοργανώτρια την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), στο οποίο η Société Générale θα εισφέρει 20 εκατ. ευρώ, με δάνειο τύπου Α/Β. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου της νέας γραμμής ανέρχεται σε 410 εκατ. ευρώ.

  "Η Κωνσταντινούπολη είναι μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες μεγαλουπόλεις του κόσμου, όπου είναι αναγκαία μια μετατόπιση από τη χρήση του ιδιωτικού αυτοκινήτου στα μέσα μαζικής μεταφοράς, προκειμένου να καταπολεμηθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση και να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Η ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον μεταφορών, όπως το Μετρό, είναι κρίσιμη για την πόλη. Η νέα γραμμή, μήκους 13 χλιομέτρων, θα συμπληρώσει τις τρεις ήδη υφιστάμενες (Uskudar-Cekmekoy, Kadıkoy-Tavsantepe και Marmaray) και (...) θα δώσει τη δυνατότητα μετακίνησης επιπλέον 350.000 επιβατών ημερησίως στο δίκτυο σιδηροδρομικών μεταφορών της πόλης" υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση της Παρευξείνιας.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ