Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 26-Σεπ-2019 11:51

  ABN Amro: Έρευνα των εισαγγελικών αρχών για ξέπλυμα χρήματος

  ABN Amro: Έρευνα των εισαγγελικών αρχών για ξέπλυμα χρήματος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εισαγγελικές αρχές ερευνούν κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος από την ABN Amro, μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες στην Ολλανδία, αναφέροντας πως υποπτεύονται ότι η τράπεζα δεν προχωρούσε στο απαιτούμενο due diligence στους πελάτες της για χρόνια.

  Η κίνηση αυτή εναντίον της ABN Amro είναι μέρος μιας προσπάθειας των αρχών να καταπολεμήσουν την χρόνια χαλαρή παρακολούθηση των παράνομων συναλλαγών μέσω των τραπεζικών λογαριασμών της ολλανδικής τράπεζας.

  Οι μετοχές της ABN υποχωρούν 9% με το άνοιγμα της συνεδρίασης στο Άμστερνταμ.

  Ολλανδοί εισαγγελείς επιβεβαιώνουν την έρευνα για ξέπλυμα χρήματος στην ABN Amro. Η τράπεζα ενημερώθηκε για την έρευνα την Τετάρτη αλλά δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες αναφορικά με την κλίμακα της έρευνας, ανέφερε ο εκπρόσωπος της ABN Amro.

  "Έχουμε δηλώσει σαφώς στα προηγούμενα έτη ότι και εμείς επίσης αισθανθήκαμε ότι έπρεπε να βελτιωθούμε", δήλωσε ο ίδιος.

  Πρόσθεσε ακόμη ότι αυτό είναι βασική προτεραιότητα για την τράπεζα. "Γνωρίζαμε πάντα ότι έπρεπε να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα, αλλά επίσης ήμασταν σαφείς ότι θα μπορούσε επίσης να συμβεί μια έρευνα".

  Οι αρχές εκτιμούν ότι η ABN Amro ανακοίνωσε ύποπτες συναλλαγές πολύ αργά ή καθόλου για μεγάλο χρονικό διάστημα, προσθέτοντας ότι η τράπεζα δεν διερεύνησε σωστά τη συμπεριφορά πελατών και δεν διέκοψε σχέσεις με ύποπτους πελάτες εγκαίρως.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ