Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Σεπ-2019 13:06

  H ThyssenKrupp "παραιτεί" τον διευθύνοντα σύμβουλό της

  H ThyssenKrupp "παραιτεί" τον διευθύνοντα σύμβουλό της
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ThyssenKrupp προετοιμάζεται να αντικαταστήσει τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Guido Kerkhoff, του οποίου η σύντομη θητεία στη γερμανική εταιρεία περιλάμβανε τέσσερις αρνητικές προειδοποιήσεις για τα κέρδη και δύο αποτυχημένες προσπάθειες αναδιάρθρωσης.

  Η αποχώρησή του, ο οποίος θα αντικατασταθεί προσωρινά από την πρόεδρο του εποπτικού συμβουλίου Martina Merz, προστίθεται στην αναταραχή που επικρατεί στον βιομηχανικό όμιλο, ο οποίος δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στην πτώση των τιμών χάλυβα, στην εξασθένιση της αγοράς αυτοκινήτου και στην επιβραδυνόμενη γερμανική οικονομία.

  Η εταιρεία προσπαθεί να αναδιαρθρωθεί με την πώληση ή εισαγωγή στο ΧΑ μέρους των μονάδων της ανελκυστήρων, που αποτελούν τις πιο επικερδείς της δραστηριότητες, σε μια προσπάθεια να αντλήσει ρευστό για να χρηματοδοτήσει τις συνταξιοδοτικές του υποχρεώσεις και μια ανάκαμψη στις άλλες του μονάδες.

  Ωστόσο η πρόοδος ήταν βραδεία και η εφαρμογή της στρατηγικής απέτυχε να δημιουργήσει momentum, ανέφερε πηγή του εποπτικού συμβουλίου στο Reuters.


   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ