Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Σεπ-2019 14:07

  Κατηγορίες απηύθυναν οι εισαγγελικές αρχές εναντίον του CEO και άλλων στελεχών της Volkswagen

  Κατηγορίες απηύθυναν οι εισαγγελικές αρχές εναντίον του CEO και άλλων στελεχών της Volkswagen
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές απηύθυναν σήμερα κατηγορίες εναντίον του διευθύνοντος συμβούλου της Volkswagen, Herbert Diess, καθώς και εναντίον του προέδρου της αυτοκινητοβιομηχανίας και ενός πρώην στελέχους, που κάνουν λόγο για χειραγώγηση της αγοράς στο σκάνδαλο εκπομπών ρύπων.

  Ο Diess, καθώς και ο πρώην CEO της Volkswagen, Martin Winterkorn και ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου Hans Dieter Poetsch, "κατηγορούνται ότι ενημέρωσαν πολύ αργά την κεφαλαιαγορά σκοπίμως, για τις σημαντικές υποχρεώσεις του ομίλου ύψους δισ. ευρώ, που προέκυψαν από την αποκάλυψη του σκανδάλου diesel", αναφέρει η εισαγγελία του Braunschweig σε ανακοίνωση.

  Η Volkswagen το 2015 παραδέχθηκε ότι έχει εξοπλίσει περίπου 11 εκατ. από τα αυτοκίνητά της diesel παγκοσμίως, με λογισμικό που τα επιτρέπει να "ξεγελούν" τις δοκιμές των αρχών για εκπομπές.

  Σήμερα, η εταιρεία απέρριψε τις κατηγορίες και παραμένει πεπεισμένη ότι εκπλήρωσε όλες τις υποχρεώσεις ενημέρωσης που είχε ως όφειλε με βάση τη νομοθεσία", ανέφερε η Hiltrud Dorothea Werner, μέλος του δ.σ. για θέματα ακεραιότητας και νομικών υποθέσεων.

  "Εάν υπάρξει δίκη, είμαστε βέβαιοι ότι οι κατηγορίες θα αποδειχθούν αβάσιμες", ανέφερε.
   

   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ