Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Σεπ-2019 11:55

  Γερμανία: Σε χαμηλό επτά ετών η μεταποιητική δραστηριότητα - Στα πρόθυρα της ύφεσης η χώρα

  Γερμανία: Σε χαμηλό επτά ετών η μεταποιητική δραστηριότητα - Στα πρόθυρα της ύφεσης η χώρα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η γερμανική οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα ύφεσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΡΜΙ που κατέγραψαν την μεγαλύτερη πτώση στην επιχειρηματική δραστηριότητα των τελευταίων επτά ετών.

  Το γεγονός αυτό αντανακλά το βαθύ πλήγμα που υπέστησαν οι επιχειρήσεις από τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και την αβεβαιότητα γύρω από την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

  Η ύφεση στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης είναι κυρίως αποτέλεσμα του μεταποιητικού τομέα της χώρας, ο οποίος είναι ιδιαίτερα εξαρτημένος από τις εξαγωγές, και έχει πληγεί από την μείως της ζήτησης από Ηνωμένο Βασίλειο, Κίνα, Τουρκία το περασμένο έτος.

  Αλλά τον Σεπτέμβριο ο κλάδος υπέστη μία ακόμη βαθύτερη συρρίκνωση, καθώς ο ΡΜΙ υποχώρησε στις 41,4 μονάδες από τις 43,5 μονάδες τον Αύγουστο, και διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας.

  "Τα στοιχεία για την μεταποίηση είναι απλώς άθλια. Όλη η αβεβαιότητα για τους εμπορικούς πολέμους, οι προοπτικές για τον κλάδο του αυτοκινήτου και το Brexit, παραλύουν τα βιβλία παραγγελιών.


   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ