Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 22-Σεπ-2019 23:06

  Ιρανός αξιωματικός: Το βρετανικό δεξαμενόπλοιο Stena Impero θα ελευθερωθεί σύντομα

  Ιρανός αξιωματικός: Το βρετανικό δεξαμενόπλοιο Stena Impero θα ελευθερωθεί σύντομα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Stena Impero, βρετανικής σημαίας δεξαμενόπλοιο που κρατείται στο Ιράν από τις 19 Ιουλίου, θα συνεχήσει τα ταξίδια του σύντομα, δήλωσε αξιωματούχος της ιρανικής ναυτιλίας την Κυριακή, σύμφωνα με το ημι-επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars.

  Το Stena Impero τέθηκε υπό κράτηση από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν στο Στενό του Ορμούζ για υποτιθέμενες θαλάσσιες παραβιάσεις, δύο εβδομάδες μετά την κατάσχεση από τη Βρετανία, ιρανικού δεξαμενόπλοιου στο Γιβραλτάρ. Το πλοίο απελευθερώθηκε τον Αύγουστο.

  "Μετά την έκδοση της απόφασης για το τέλος της κράτησης του αγγλικού πετρελαιοφόρου Stena Impero, το πλοίο αυτό σύντομα και μετά από 65 μέρες θα ξεκινήσει τη μετακίνησή του από το λιμάνι του Bandar Abbas προς τα διεθνή ύδατα", δήλωσε ο Allahmorad Afifipour, επικεφαλής των λιμένων και του ναυτιλιακού οργανισμού του Ιράν στην επαρχία Hormozgan.

  Η διαδικασία για την απελευθέρωση έχει αρχίσει, αλλά η νομική υπόθεση εναντίον του πλοίου είναι ακόμα ανοιχτή και θα ανακοινωθούν σύντομα τα αποτελέσματα της υπόθεσης, ανέφερε ο Afifipour.

  Δεν παρέσχε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το πότε μπορεί να απελευθερωθεί το δεξαμενόπλοιο.

  Ο επικεφαλής της σουηδικής εταιρείας που κατέχει το πλοίο δήλωσε την Κυριακή ότι το δεξαμενόπλοιο μπορεί να απελευθερωθεί μέσα σε λίγες ώρες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ