Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Σεπ-2019 17:35

  Νέα πράξη repos ύψους 75 δισ. δολαρίων από τη Fed

  Νέα πράξη repos ύψους 75 δισ. δολαρίων από τη Fed
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα σήμερα η Federal Reserve παρείχε πρόσθετη ρευστότητα στην αγορά, σε μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από την Τρίτη με στόχο να αμβλύνει την αποτομη αύξηση των επιτοκίων στη διατραπεζική αγορά. Σημειώνει ότι είναι η πρώτη φορά που η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα προχωρά σε τέτοιου είδους κινήσεις από την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση του 2008.

  Η σημερινή κίνηση της Fed έχει στόχο να βοηθήσει στην περαιτέρω σταθεροποίηση των επιτοκίων της διατραπεζικής αγοράς, καθώς η ανησυχία μεταξύ των επενδυτών παραμένει.

  Ειδικότερα, η New York Fed διενήργησε overnight repos ύψους 75 δισ. δολαρίων σήμερα, σε συνέχεια των προηγούμενων παρεμβάσεών της. Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη παρέμβασή της την Τρίτη η Fed διοχέτευσε στο σύστημα ρευστότητα 53,2 δισ. δολαρίων και συνέχισε με δύο ακόμη παρεμβάσεις ύψους 75 δισ. δολαρίων την Τετάρτη και την Πέμπτη.

  Αυτού του είδους οι κινήσεις είναι συνηθισμένες σε περιόδους κρίσης, με την Fed να αγοράζει χρεόγραφα από dealers της Wall Street, διοχετεύοντας προσωρινά ρευστότητα. Στη σημερινή πράξη, οι dealers υπέβαλαν χρεόγραφα αξίας 75,6 δισ. δολαρίων, ύψος που κινήθηκε χαμηλότερα από τα επίπεδα των δύο προηγούμενων ημερών.

  Η New York Fed σημείωσε επίσης την Παρασκευή ότι σχεδιάζει να διενεργεί πράξεις overnight repos έως τις 10 Οκτωβρίου, ύψους έως 75 δισ. δολαρίων ημερησίως. Επιπρόσθετα, ανακοίνωσε ότι θα διεξαγάγει τρεις πράξεις term repos 30 δισ. δολαρίων κάθε εβδομάδα έως τις 10 Οκτωβρίου, που επιτρέπουν τους δανειολήπτες να δανειστούν για περίοδο 14 ημερών. Μετά τις 10 Οκτωβρίου, η Fed ανακοίνωσε ότι θα διεξαγάγει πράξεις repos ανάλογα με τις ανάγκες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Kυκλοφορεί μαζί με το
  FORBES ΟΚΤ 2020