Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Σεπ-2019 14:00

  Αμετάβλητα τα επιτόκια από την ΒοΕ στο 0,75%

  Αμετάβλητα τα επιτόκια από την ΒοΕ στο 0,75%
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι ο πληθωρισμός ίσως διαμορφωθεί χαμηλότερα από ό,τι αναμενόταν, εάν επιμείνει η αβεβαιότητα αναφορικά με την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ.

  "Οι πολιτικές εξελίξεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια περαιτέρω περίοδο παγιωμένης αβεβαιότητας", αναφέρουν τα πρακτικά της συνεδρίασης της BoE.

  "Όσο περισσότερο επιμένουν αυτές οι αβεβαιότητες, τόσο πιο πιθανό είναι η ζήτηση να παραμένει χαμηλή και οι πληθωριστικές πιέσεις θα μειώνονται", τόνισε.

  Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Boris Johnson έχει δηλώσει ότι η χώρα θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση με ή χωρίς συμφωνία, στις 31 Οκτωβρίου, παρόλο που το Κοινοβούλιο έχει νομοθετήσει να οδηγηθούν σε παράταση εάν δεν υπάρξει συμφωνία.

  Τα πρακτικά της συνεδρίασης της ΒοΕ είναι η πιο ισχυρή ένδειξη μέχρι τώρα για το πώς οι φορείς χάραξης πολιτικής προετοιμάζονται για παράταση της προθεσμίας για το Brexit.

  Επανέλαβαν ότι η απάντηση στην άτακτη έξοδο δεν θα ήταν αυτόματη, και ότι εάν η αποχώρηση έρθει ομαλά, θα χρειαζόταν σειρά σταδιακών και περιορισμένων αυξήσεων επιτοκίων στα επόμενα χρόνια.

  "Η αυξημένη αβεβαιότητα για τη φύση της αποχώρησης από την ΕΕ, σήμαινε πως η οικονομία θα μπορούσε να ακολουθήσει πολλές εναλλακτικές πορείες στα επόμενα χρόνια", αναφέρεται στα πρακτικά.

  Η απάντηση της ΒοΕ σε οποιαδήποτε έκβαση θα εξαρτηθεί από τις επιπτώσεις του Brexit στη ζήτηση, στην προσφορά και στην ισοτιμία της στερλίνας.

  Η επιτροπή νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας, διατήρησε το βασικό επιτόκιο στο 0,75% ομόφωνα (ψήφοι 9-0).


   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ