Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Σεπ-2019 10:48

  Ελβετία: Αμετάβλητο στο -0,75% το επιτόκιο της κεντρικής τράπεζας

  Ελβετία: Αμετάβλητο στο -0,75% το επιτόκιο της κεντρικής τράπεζας
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:35

  Αμετάβλητη διατήρησε η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας (SNB) την επεκτατική νομισματική πολιτική της, επισημαίνοντας ότι εξακολουθεί να είναι αναγκαία καθώς το ελβετικό φράγκο παραμένει υπερτιμημένο στις διεθνείς αγορές.

  Ειδικότερα, η SNB διατήρησε αμετάβλητο στο -0,75% το επιτόκιο πολιτικής και το επιτόκιο στα υπόλοιπα των λογαριασμών όψεως, ενώ επανέλαβε την ετοιμότητα της να παρέμβει στις αγορές συναλλάγματος εάν χρειαστεί.

  "Το αρνητικό επιτόκιο και η προθυμία για παρεμβάσεις στην αγορά είναι σημαντικά στοιχεία προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ελκυστικότητα των επενδύσεων σε ελβετικό φράγκο και έτσι να αμβλυνθεί η πίεση στο νόμισμα", αναφέρει η τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

  Η SNB ανακοίνωσε επίσης ότι θα προσαρμόσει την βάση για τον υπολογισμό των αρνητικών επιτοκίων ως εξής: Θα συνεχίσει να χρεώνει αρνητικά επιτόκια στο μερίδιο των καταθέσεων όψεως των τραπεζών που υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο όριο απαλλαγής. Ωστόσο, το εν λόγω όριο απαλλαγής θα αναθεωρείται σε μηνιαία βάση και ως κατά συνέπεια θα αντανακλά την εξέλιξη των ισολογισμών των τραπεζών κατά το πέρασμα του χρόνου.

  Η κεντρική τράπεζα αναθεώρησε καθοδικά την πρόβλεψη της για την ανάπτυξη της οικονομίας στο 0,5% με 1% για το 2019 από περίπου 1,5% προηγουμένως. Για τον πληθωρισμό μείωσε την εκτίμηση της στο 0,4% από 0,6% προηγουμένως.

  Το ελβετικό φράγκο υποχωρεί 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,0973, ενώ έναντι του δολαρίου χάνει 0,5% στο 0,9922.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων