Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Σεπ-2019 14:37

  De Cos (ΕΚΤ): Χρειάζονται δημοσιονομικές δράσεις για την αναζωογόνηση της οικονομίας της Ευρωζώνης

  De Cos (ΕΚΤ): Χρειάζονται δημοσιονομικές δράσεις για την αναζωογόνηση της οικονομίας της Ευρωζώνης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για ανάγκη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ανάληψης δημοσιονομικών δράσεων προκειμένου να αναζωογονηθεί η οικονομία στην Ευρωζώνη έκανε λόγο ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ισπανίας και στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Pablo Hernandez De Cos, μιλώντας την Τετάρτη στη Μαδρίτη.

  Μέχρι στιγμής η νομισματική πολιτική έχει παίξει θετικό ρόλο δίνοντας ώθηση στην ανάπτυξη, ωστόσο δεν μπορεί να αποτελεί το μοναδικό εργαλείο, ανέφερε ο Ισπανός κεντρικός τραπεζίτης.

  "Είναι απαραίτητο οι εθνικές και ευρωπαϊκές αρχές να προχωρήσουν σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να ενισχυθούν οι προοπτικές της ανάπτυξης στη ζώνη του ευρώ", είπε ο De Cos.

  Με βάση τα μακροοικονομικά στοιχεία που υπάρχουν μέχρι σήμερα, πρόσθεσε, η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη παραμένει αδύναμη και στο γ' τρίμηνο του έτους, ενώ ορισμένες χώρες αντιμετωπίζουν το φάσμα της ύφεσης.

  Η μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ ακόμη βαθύτερα σε αρνητικό έδαφος την περασμένη εβδομάδα και η εξαγγελία νέου προγράμματος μαζικής αγοράς κρατικών τίτλων (ποσοτική χαλάρωση) χωρίς να προσδιορίζεται χρονικά το τέλος του έχουν ως στόχο το ξεπέρασμα της επιβράδυνσης στην οικονομία της ζώνης του ευρώ, σχεδόν 10 χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης χρέους στο μπλοκ των 19 χωρών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ